Yubikey on tietoturvallisen kirjautumisen ja Cloudpointin tuotevalikoiman uusi tulokas. Se on suoja-avain, jota käytetään esimerkiksi Google-tilin Kaksivaiheisen vahvistuksen välineenä. Näin saadaan nostettua Google-tilin turvatasoa merkittävästi, mutta samalla säilytettyä kirjautuminen mahdollisimman helppona käyttäjille. YubiKey soveltuu käytettäväksi niin henkilökohtaisen tilin turvana, yrityksissä kuin oppilaitoksissakin.

Kaksivaiheisen vahvistuksen avulla pahantekijät pidetään loitolla tilisi tiedoista, vaikka salasanasi ja käyttäjätunnuksesi olisi päätynyt vääriin käsiin. Ideana on, että salasanan lisäksi kirjautumisen yhteydessä käytetään erillistä YubiKey-suoja-avainta, jonka voit tilata kauttamme. Sen sisältämä suojakerros päivittyy jokaisen kirjautumisen yhteydessä ja integroituu myös muihin yrityksissä suosittuihin järjestelmiin, jolloin tietoturvallisesta kirjautumisesta saadaan tehtyä mahdollisimman helppoa: sisäänkirjautumisen yhteydessä vain kosketat USB-porttiin liitettyä YubiKeyta.

YubiKeyn on kehittänyt ruotsalainen Yubico yritys. Tuotteet valmistetaan Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä YubiKeystä löytyy muutamaa erilaista mallia, joista jokainen tarjoaa huippuluokan turvallisuutta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. YubiKey suoja-avaimia on käytössä ympäri maailmaa ja mm. Google, Facebook, Novartis ja useat kunnat sekä oppilaitokset Ruotsissa ovat julkisesti kertoneet ottaneensa YubiKeyt käyttöön laajalti organisaatioissaan.
Lisätietoja YubiKeyn teknologiasta löydät täältä.

Lauri Kaski
Google Apps asiantuntija ja Cloudpointin toimitusjohtaja

Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Yubikey - turvallista kirjautumista Google-tiliin helposti
Yubikey - turvallista kirjautumista Google-tiliin helposti
29 huhtikuuta, 2015

Yubikey on tietoturvallisen kirjautumisen ja Cloudpointin tuotevalikoiman uusi tulokas. Se on suoja-avain, jota käytetää...

Googlelta uusia sovelluksia luokkahuoneisiin
4 kesäkuuta, 2015

Vaikka kesälomat ovat pyörähtäneet jo monessa koulussa käyntiin, Google on julkaissut kaksi uutta kokeellisempaa sovellu...

YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas
YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas
9 heinäkuuta, 2015

Yubikey on loistokeksintö tietoturvalliseen Google-tiliin kirjautumiseen. Se on uudenlainen suoja-avain, jota käytetään ...