Tiedon turvaaminen on äärimmäisen tärkeää internetissä työskenneltäessä. Google on omien sovellustensa turvallisuutta lisännyt merkittävästi tuomalla markkinoille kaksivaiheisen vahvistuksen.
Googlen kaksivaiheisen vahvistuksen käyttäminen estää muita käyttämästä tiliäsi luvattomasti. Kun kirjaudut sisään käyttäen kaksivaiheista vahvistusta, vahvistat henkilöllisyytesi sekä salasanalla, että puhelimeesi lähetetyllä kertakäyttöisellä koodilla.

Kaksivaiheisen vahvistamisen vaikutus

Kirjautuessasi sähköpostiin tarvitset myös puhelintasi. Kun olet kirjautunut normaalisti sähköpostiisi, pitää sinun vielä syöttää puhelimeesi tullut numerokoodi.
Jotkin selaimen ulkopuolella toimivat mobiili- ja työpöytäsovellukset eivät vielä ole yhteensopivia kaksivaiheisen vahvistuksen kanssa. Nämä sovellukset kysyvät vain käyttäjänimeä ja salasanaa. Jos haluat antaa näille sovelluksille oikeuden käyttää Google-tiliäsi, sinun on syötettävä sovelluskohtainen salasana.

Sovelluskohtaiset salasanat

Voit luoda Gmail- tililläsi sovelluskohtaisia salasanoja käyttämillesi sovelluksille. Esimerkiksi puhelimellesi pitää luoda sovelluskohtainen salasana. Tämä on voimassa vain yhdessä laitteessa. Jos vaihdat puhelinta tai sinulla on kaksi puhelinta tarvitset uuden salasanan uuteen/toiseen puhelimeen. Voit myös poistaa salasanan Google- tilin asetuksista ja näin myös puhelimen kadotessa voit vain poistaa salasanan ja laitteella ei enää ole pääsyä Google- tilillesi.
Sovelluskohtaisia salasanoja et voi käyttää toisessa sovelluksessa ja ne voidaan antaa vain kerran. Tämän takia et pysty tarkastelemaan luomiasi tunnuksia ja niitä on turha kirjoittaa ylös. Jos siis sinun tarvitsee vaihtaa salasana, poistat vain vanhan salasanan ja luot uuden.

Saat kaksivaiheisen vahvistamisen käyttöösi näin:

  • Ota kahden vaiheen vahvistaminen käyttöön "Tilin asetukset"- kohdasta
  • Seuraavaksi Google kirjaa sinut automaattisesti ulos jokaisesta istunnoista mitä sinulla on auki; mobiili ja työpöytä sovelluksista
  • Kirjaudu uudelleen tiliisi, klikkaa "aloita käyttöönotto" ja seuraa ohjeita
  • Määritä puhelinnumero
  • Tulosta varakoodit
  • Määritä vara puhelinnumero (valinnainen)
  • Lisää sovelluskohtaiset salasanat

Mikäli haluat suojata tietojasi entistä paremmin, on erittäin suositeltavaa kaksivaiheisen vahvistuksen yhteydessä ottaa käyttöön myös Google Authenticator- sovellus, jonka saat ladattua Google Playsta. 

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Päivitystieto Pääkäyttäjille
20 kesäkuuta, 2012

Alkaen tästä päivästä verkkotunnuksen hallinnasta vastaava Pääkäyttäjä voi asettaa kaksivaiheisen vahvistuksen pakollise...

Päivitystieto Pääkäyttäjille
20 kesäkuuta, 2012

Alkaen tästä päivästä verkkotunnuksen hallinnasta vastaava Pääkäyttäjä voi asettaa kaksivaiheisen vahvistuksen pakollise...

Turvallisempaa surffailua 2-vaiheisen vahvistuksen suojassa
Turvallisempaa surffailua 2-vaiheisen vahvistuksen suojassa
12 maaliskuuta, 2015

Kun haluat varmistaa Google-tilisi turvallisuuden, otat käyttöön huolellisesti valitun salasanan lisäksi Kaksivaiheisen ...