Mobiililaitteiden käytön osuus on ollut suuressa kasvussa viime vuodet. Kehityssuunta on selvä: yhä enemmän työhön ja vapaa-aikaan liittyviä asioita tehdään puhelimen tai tabletin kautta.
Kasvava käyttö nostaa turvallisuuden vaatimustasoa ja ratkaisuna tähän Google tuo markkinoille Android for Work-palvelun, joka mahdollistaa Android-mobiililaitteissa käytettävän yrityksen tiedon suojaamisen ja hallittavuuden.

Mikä on Android for Work?

Android for Work on yrityksille suunnattu kokonaisvaltainen keskitetty laitehallintajärjestelmä Android-laitteille, joka integroituu saumattomasti jo olemassa oleviin järjestelmiin kuten Google for Workiin, Microsoft Exchangeen, IBM Notesiin ja lukuisiin muihin kumppanisovelluksiin. Sen avulla on mahdollista erottaa työhön ja henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetut sovellukset toisistaan ja luoda vahva suoja työhön liittyville tiedoille.

Järjestelmänvalvojille Android for Work mahdollistaa keskitetyn hallinnan kautta tapahtuvan täyden kontrollin Android-mobiililaitteissa käytettyyn organisaation tietoon. Sovellusten lanseeraaminen laitteisiin, tiedon etätyhjennys, pakotetut laitekäytännöt ja yrityksen laitteiden määrittäminen salatuiksi ovat vain muutamia ominaisuuksia, joilla tietoa voidaan turvata.

Mitä tämä tarkoittaa yrityksille?

Android for Work -laitehallintaan liitettyihin mobiililaitteisiin voidaan pakottaa käytänteitä, joiden avulla laitteen turvallisuutta voidaan korottaa huomattavasti ja samalla määrittää ne noudattamaan organisaation linjauksia työhön liittyvien sovellusten osalta. Yritykselle tieto on merkittävän arvokasta omaisuutta, jonka turvaamisen kannattaa panostaa.

Käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi:

  • Käyttäjän työ- ja henkilökohtaisten tietojen erottaminen toisistaan Android-laitteessa.
  • Android-laitteen salaaminen
  • Yrityksen käytänteiden pakottaminen laitteisiin tiedon turvaamiseksi (esim.vaatimuksena mobiililaitteen lukitusnäytön PIN-koodin suojauksen pakotus)
  • Valittujen sovellusten asentaminen keskitetysti kaikkiin mobiililaitteisiin
  • Listattujen sovellusten asentamisen estäminen 
  • Laitteen etätyhjennys ja -lukitus
Katso lisätietoja Android for Workista: täältä
Katso Android for Work vaatimukset:  täältä

Android for Work on vielä aivan uusi tuote ja sen lanseeraaminen on parhaillaan käynnissä. Ensimmäiset ominaisuudet ovat jo saapuneet ja jatkossa niitä saadaan käyttöön lisää. Tuotteeseen voi siis alkaa tutustumaan. Suosittelemme testaamaan ominaisuuksia ennen täyttä tuotantoon ottamista.
Päivitämme lisää aiheesta sitä mukaan kun saamme tietoa ja pidämme lähitulevaisuudessa myös tuotetta laajemmin esittelevän webinarin.  Pysykää kuulolla!

Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google tuo markkinoille Android-laitehallinnan yrityksille
Google tuo markkinoille Android-laitehallinnan yrityksille
4 maaliskuuta, 2015

Mobiililaitteiden käytön osuus on ollut suuressa kasvussa viime vuodet. Kehityssuunta on selvä: yhä enemmän työhön ja va...

Yritystason tehokkuutta Chrome -selaimella
Yritystason tehokkuutta Chrome -selaimella
17 huhtikuuta, 2013

Chrome -selaimen yrityksille ja oppilaitoksille suunnattua versiota kutsutaan nimellä Chrome for Business. Version käytö...

5 arkipäiväistä käyttötilannetta Google-sovelluksille
5 arkipäiväistä käyttötilannetta Google-sovelluksille
10 helmikuuta, 2015

Nykypäivän verkkopohjaiset sovellukset tarjoavat niin laajan kirjon erilaisia käyttötarkoituksia ja ideointimahdollisuuk...