Google Classroom julkaistiin kesän lopussa Google for Education käyttäjille. Sen avulla on tuotu merkittäviä parannuksia opettajien ja oppilaiden työskentelyyn Google-sovellusten parissa. Classroomin koko kehityksen kantavana voimana on ollut myös yhteistyö opettajien kanssa ja jatkumona tälle julkaistaan tänään 5 uutta ominaisuutta, joita opettajat ja oppilaat ovat Classroomiin toivoneet.

Kutsu oppilaat kurssille ryhmien avulla
Jos oppilaitoksessasi on jo tehtyjä Google Ryhmiä, voit jatkossa käyttää näitä ryhmiä myös Classroomissa kutsuaksesi oppilasryhmän kurssille.

Administraattorit voivat tehdä hallintapaneelin kautta Google Ryhmiä tai valmiita ryhmiä voidaan synkronoida esim. Primuksesta suoraan Google for Education-sovelluksiin. 
Toiminto löytyy kohdasta Opiskelijat -> Kutsu -> Ryhmät
Luokan oppilasluettelo päivitetään näyttämään kutsutut oppilaat harmaana. Kutsutut oppilaat saavat sähköpostin. Oppilaiden on klikattava kutsusähköpostissa olevaa linkkiä tai siirryttävä Classroomiin ja valittava Liity ennen kuin heidät lisätään luokkaan.

"Tehty" -merkintä
Kaikki tehtävät eivät vaadi välttämättä oppilailta konkreettista palautusta. Kyseessä saattaa olla artikkeliin tutustuminen tai vaikkapa pienryhmän keskustelu annetusta aiheesta. Siksipä jatkossa oppilaat voivat merkitä tehtävän tehdyksi ilman, että heidän tarvitsee liittää siihen esimerkiksi palautettavaa tiedostoa. 

Tehtävä-sivu on myös saanut ulkoasuun uudistusta, jotta tulevien tehtävien seuranta sujuisi vaivatta. 
Etusivun hallinta
Opettajille on annettu korkeammat mahdollisuudet hallita kurssin Streamia, eli etusivun uutisvirtaa ja sitä kuka voi julkaista siinä päivityksiä. Opettajat voivat Opiskelijat -välilehden yläreunasta valita asetuksen, jota haluavat käyttää.  
Opettajat voivat myös mykistää yksittäisiä oppilaita ja katsella aikaisemmin poistettuja päivityksiä ( Kurssin etusivu -> Näytä poistetut kohteet).
Arvosanojen tulostaminen Classroomista
Kaikkien tehtävien arvosanat voi jatkossa ladata kerralla ulos Classroomista.
Järjestä etu- tai sukunimen mukaan
Jatkossa opettajat voivat valita haluavatko järjestää oppilaslistan etu- vai sukunimen mukaan. Pieni asia, mutta tämä oli yksi ensimmäisiä kysymyksiä, jonka mekin Classroomin yhteydessä kuulimme opettajilta. 
Uudistusten yhteydessä Google myös ilmoitti, että erilaisia päivityksiä ja uudistuksia tullaan julkaisemaan loppuvuoden aikana, joten kannattaa pysyä kuulolla. 
Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Classroom päivitys tuo usean opettajan kurssit ja luonnokset
Classroom päivitys tuo usean opettajan kurssit ja luonnokset
22 huhtikuuta, 2015

Classroom jatkaa kehitystään ja saa jälleen joukon uusia toimintoja päivityksen myötä. Jatkossa Classroomissa kurssin lu...

Classroomin uudet ominaisuudet
Classroomin uudet ominaisuudet
15 lokakuuta, 2014

Google Classroom julkaistiin kesän lopussa Google for Education käyttäjille. Sen avulla on tuotu merkittäviä parannuksia...

Classroom päivitys tuo usean opettajan kurssit ja luonnokset
Classroom päivitys tuo usean opettajan kurssit ja luonnokset
22 huhtikuuta, 2015

Classroom jatkaa kehitystään ja saa jälleen joukon uusia toimintoja päivityksen myötä. Jatkossa Classroomissa kurssin lu...