Kaikki tuntevat Googlen kuluttajille suunnatut ilmaiset Gmail-osoitteet. Suomessa vielä toistaiseksi vähemmän tunnettu on Google For Work ja Google for Education -versiot tuoteperheestä. Tähän liittyen törmäämme monesti muutamaan yleiseen kysymykseen, jotka keräsimme yhteen.


Mitä eroa on ilmaisella Gmaililla, Google for Work ja Google for Education -kokonaisuuksilla?
Ilmaiset @gmail.com -päätteiset Google tunnukset on tarkoitettu kuluttajakäyttäjien henkilökohtaiseen käyttöön. Sen sijaan Google for Work on palvelukokonaisuuden yrityksille suunnattu versio. Google for Education on puolestaan oppilaitoksille tarkoitettu versio sovelluksista.
Merkittäviä eroja ilmaisten Gmail-osoitteiden ja Google for Work/ Education -kokonaisuuksien välillä on useita, mutta tässä keskeisimmät:
  • Google for Work/Education -palvelun asiakkaat saavat oman verkkotunnuksen mukaiset sähköpostiosoitteet (esim. etunimi.sukunimi@yritys.fi
  • Ilmaisissa Gmail-tileissä tallennustilaa on 15GB/käyttäjä, Google for Work-käyttäjillä tallennustilaa on 30GB/käyttäjä (Google Apps Unlimited sisältää rajattoman tallennustilan!). Oppilaitoksille Google tarjoaa rajattoman tallennustilan.
  • Google for Work/Education -palveluihin sisältyy keskitetty hallinta, joka mahdollistaa mm. organisaatiokohtaisen käyttäjähallinnan, laitehallinnan ja asetusten määrittämisen.
  • Google for Work/Education -palvelut eivät sisällä mainoksia.
  • Google for Work/Education -palveluille Google tarjoaa 99,9% käyttötakuun (SLA). 

Olen yksityinen koulutuspalveluja tarjoava yritys, voinko saada käyttööni Google for 
Educationin maksutta?
Et valitettavasti voi. Google for Education -palvelukokonaisuus on tarkoitettu oppilaitoksille, jotka ovat valtion hyväksymiä. 
Voit kuitenkin hankkia Google for Work -palvelun ja käyttää sitä koulutuksissasi.


Toimiiko Googlen sovellukset puhelimessa ja tableteissa?
Kyllä toimivat. Eräs keskeinen ominaisuus Googlen tuotteissa on joustavuus, joka tarkoittaa työskentelyä useilta eri laitteilta. Android ja iOS -alustan laitteille on saatavilla maksuttomat mobiilisovellukset lähes kaikista Googlen tuotteista. Palvelut toimivat myös muissa mobiililaitteissa, mutta vaihtoehdot tulee tarkistaa tapauskohtaisesti.
Katso lista täältä.
Tarvitseeko minulla aina olla internet-yhteys, jotta voin työskennellä Google-sovelluksilla?
Googlen tuotteet ovat ns. pilvipalvelusovelluksia, joita käytetään internet selaimen kautta, jolloin käytössä tulee olla internet-yhteys. Gmailista, Kalenterista ja Drivestä on olemassa myös offline-versiot, jotka mahdollistavat työskentelyn ilman verkkoyhteyttä esimerkiksi lentokoneessa tai alueella, jossa verkkoyhteys on heikko. 


Minulla on jo ilmainen @gmail.com osoite, voinko hankkia Google for Work -palvelun?
Kyllä voit. Jokaisella käyttäjällä voi olla useita erilaisia Gmail-osoitteita. Suosittelemme hyödyntämään ilmaisia @gmail.com -päätteisiä osoitteita henkilökohtaisena postilaattikkona ja Google for Work -kokonaisuutta yrityskäyttöön. Sama pätee myös Google for Education -sovelluksiin.  
Eikö sinua askarruttava kysymys ollut listalla? Kysy meiltä, me vastaamme. 

Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!