Pilvipalvelut ovat muokanneet IT-ympäristöä viime vuosina. Ketterä ohjelmistokehitys ja lyhentyneet projektien kestot, sekä kustannustehokkuus ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia IT-ammattilaisille. Osittain vaikuttaa kuitenkin siltä, että he, jotka olivat innokkaina omaksumaan näiden uusien teknologioiden hyödyt, olivat aivan yhtä nopeita luopumaan erilaisista totutuista ​​riskien ehkäisyistä.

Selkeimmät puutteet, joihin olemme pilvipalveluiden käyttöön liittyen törmänneet koskevat varmuuskopiointia ja tiedon palautusta. Mitä tapahtuu, jos tieto on korruptoitunut? Mitä tapahtuu, jos vahingossa poistamme tietojamme? Kuinka kauan kestää, ennenkuin olemme taas toimintavalmiina? Perinteisesti nämä kysymykset ovat olleet osana päätöksentekoprosessia, mutta nyt niitä on jostain syystä laiminlyöty. Nämä asiat ovat yhtä tärkeitä nyt, kuin ne ovat aina olleet. Aberdeen Group on selvittänyt, että 32% yrityksistä on raportoinut tiedon katoamisesta. Pilvipalvelut ovat vallankumouksellisia, mutta eivät missään nimessä turvaa meitä inhimillisiä virheitä vastaan, joita olemme aina pyrkineet ehkäisemään.


Palveluntarjoajat eivät vähättele varmuuskopioinnin tarvetta. Salesforce kehottaa kolmannen osapuolen varmuuskopioinnin käyttöön. Poistaessa sähköpostin tai tiedoston Google Apps for Business tililtä, sitä ei voi palauttaa. Office365 palvelulle ei ole Microsoftilla tarjota kattavaa varmuuskopiointimahdollisuutta. Toisaalta näiden palveluntarjoajien tehtävänä ei ole tarjota varmuuskopiointia asiakkailleen, vaan tuottaa toiminnallisuutta tehostavia ratkaisuja asiakkaiden liiketoiminnan muuttuessa.


Kun olemme keskustelleet asiakkaidemme kanssa, me VerkkoApsilla olemme havainneet tarpeen Cloudfinderin kaltaiselle varmuuskopiontituotteelle. Sen avulla suojataan yrityksen tiedot inhimillisiä virheitä ja korruptoitumista vastaan, sekä saadaan kadotetun tiedon palautukseen vaadittava aika minimoitua.

Cloudfinder on edullinen vakuutus esim. myyntiryhmälle, yrityksen johdolle, henkilöstöhallinnolle tai lakiasianosastolle tietojen varmuuskopioinnin muodossa. Asiakkaamme voivat nyt kokeilla palvelua 90 vrk maksutta. Käyttöönotto sujuu vaivattomasti muutamissa minuuteissa. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Mikko Virtala

myynti@verkkoaps.fi tai 09-4257 9282

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Cloudpointista WeVideo jälleenmyyjä
18 syyskuuta, 2017

WeVideo on Googlen G Suite tuotteiden ja Chromebookien kanssa täydellisesti yhteensopiva videoeditointiohjelma, jossa on...

Uusimme kotisivumme
9 elokuuta, 2012

Olemme uusineet kotisivumme, jotka löydät osoitteesta www.verkkoaps.fi

Cloudfinderin avulla turvaat tietosi pilvipalveluissa
Cloudfinderin avulla turvaat tietosi pilvipalveluissa
17 huhtikuuta, 2014

Pilvipalvelut ovat muokanneet IT-ympäristöä viime vuosina. Ketterä ohjelmistokehitys ja lyhentyneet projektien kestot, s...