Aikaisemmin yksittäisten sivujen kommentointioikeuden on voinut Google Sivustoilla antaa vain myöntämällä käyttäjille muokkaus- tai omistajaoikeuden. Tähän on kuitenkin juuri julkaistu uusi päivitys, joka tukee erityisesti Sivustojen käyttämistä intranet kokonaisuuksien rakentamisessa, opetuksessa ja sisäisessä viestinnässä.
Uusi toiminto koskee vain Google Apps for Business ja Google Apps for Education -kokonaisuuksia.

Toiminto pitää kytkeä päälle pääkäyttäjän toimesta

Oletuksena uusi asetus on kaikissa Google Apps-tunnuksissa pois päältä, joten pääkäyttäjän tulee ottaa se käyttöön Google Apps-hallintapaneelista.

  • Kirjaudu sisään hallintapaneeliin
  • Siirry kohtaan Google Apps -> Sivustot -> Lisäasetukset
  • Valitse kohdassa Katsojien kommentointi "Käyttäjät verkkotunnuksessa omadomain.fi voivat ottaa käyttöön katselijoiden kommentit"
  • Tallenna

Toiminnon hyödyntäminen Sivustolla

Kun mahdollisuus käyttää katselijoiden kommentointia on kytketty päälle hallintapaneelista, voit hyödyntää sitä omilla sivustoillasi. Asetus löytyy oikean yläkulman Lisää-painikkeen alta kohdasta Ylläpidä sivustoa -> Yleistä.

Monesti olemme asiakkaidemme kanssa törmänneet tilanteeseen, jossa verkkokurssiksi, uuden työntekijän perehdyttämiseksi tai intranetiksi rakennetulla sivustolla haluttaisiin saada aikaan keskustelua, mutta ei kuitenkaan haluta varsinaisesti antaa oikeutta muokata sivujen sisältöä. Tämä uusi toiminto mahdollistaa nyt keskustelun avaamisen sivujen kommentointi-osioon ilman, että käyttäjät voisivat muokata sivustolla kaikkea muutakin.

Oletuksena kommentointi on päällä kaikissa uusissa sivustolle luotavissa sivuissa. Sen voi sivun asetuksista (Lisää -> Sivun asetukset) laittaa päälle tai pois oman valinnan mukaan. Asetus on aina sivukohtainen, joten sivustollasi voi muutamilla sivuilla olla kommentointi avoinna, toisilla esimerkiksi ei.

Mia

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutuus: Kirjoita sormella Google Hakuun mobiililaitteissa
Uutuus: Kirjoita sormella Google Hakuun mobiililaitteissa
27 toukokuuta, 2012

Tehtäessä hakuja kosketusnäytöllisillä mobiililaitteilla kirjoittaminen virtuaalinäppäimistöllä on usein vaivalloista. G...

Google Sivustoilla voi nyt määrittää katselijalle kommentointioikeuden
Google Sivustoilla voi nyt määrittää katselijalle kommentointioikeuden
21 maaliskuuta, 2014

Aikaisemmin yksittäisten sivujen kommentointioikeuden on voinut Google Sivustoilla antaa vain myöntämällä käyttäjille mu...

Google G Suite palvelut veloituksetta käyttöön vuoden 2016 loppuun saakka!
Google G Suite palvelut veloituksetta käyttöön vuoden 2016 loppuun saakka!
5 tammikuuta, 2016

Edit 30.9.2016: Google Apps for Work palvelun uusi nimi on Google G Suite. Edit 28.4.2016: Google on ilmoittanut, että k...