Gmailin ja Google-sovellusten uudistettu kirjautumissivu on monelle käyttäjälle jo tuttu, koska sen lanseeraus aloitettiin viime vuoden puolella kuluttajatileistä. Tämän vuoden puolella uuteen versioon ovat siirtyneet vaiheittain myös Google Apps for Business ja Education käyttäjät. Muutos pitäisi olla kaikilla käyttäjillä näkyvillä 1.3.2014 mennessä.
Keräsimme yhteen vielä uudistuksen olennaisimmat osat ja uudet toiminnot.

Kirjautuminen Gmailiin ja Google Apps-sovelluksiin

Kirjaudu sisään Gmailiin ja samalla kaikkiin muihin Google Apps-sovelluksiin osoitteessa: gmail.com
  • Toisin kuin aikaisemmin, sähköposti tulee kirjoittaa Google Apps-tileissä kirjautumissivulle kokonaisuudessaan, eli myös osoitteen loppuosa (xx@yritys.fi).
  • Jos organisaatiollasi on aikaisemmin ollut käytössä kustomoitu kirjautumissivu, siihen määritelty URL-osoite (esim. posti.yritys.fi) ohjaa jatkossa Gmailin uudelle kirjautumissivulle. Toisin kuin aikaisemmin, kirjautumissivua ei voi enää muokata omilla värivalinnoilla tai logolla.
  • Mikäli organisaatiossasi on käytössä SSO-kirjautuminen, riippuen sen asetuksista ohjaudut joko Gmailin uudelle tai organisaatiosi omalle kirjautumissivulle. 

    Pysyminen kirjautuneena sisään

    Oletuksellisesti valittuna on Pysy kirjautuneena sisään-valintaruutu Gmailin kirjautumissivulla. Tällöin tilisi tiedot näkyvät kirjautumissivulla kun käytät palvelua samalla koneella osoitteessa gmail.com seuraavan kerran. Gmailin käyttö on tällöin helpompaa, mutta yhteiskäyttöisellä tietokoneella asetus kannattaa jättää valitsematta. 

    Kun Pysy kirjautuneena sisään-asetus on valittuna ja kirjaudut tiliisi, Gmail asettaa verkkoselaimeen evästeen, joka on voimassa kaksi viikkoa. Jos tänä aikana et virallisesti kirjaudu ulos tilistäsi, tiedot säilyvät käyttämälläsi koneella. 
    Suosittelemme ehdottomasti aina työskentelyn päätteeksi virallisesti kirjautumaan ulos omasta tilistä tietoturvan parantamiseksi. Kun kirjaudut ulos, automaattisesti asetettu eväste lakkaa toimimasta ja seuraavan kirjautumisen yhteydessä sinun on kirjoitettava käyttäjätunnuksesi ja salasanasi uudelleen.

    Ohje: Kirjaudu ulos tilistä (ohje)
    Ota käyttöön lisäturva kirjautumiseen: Kaksi vaiheinen vahvistaminen

    Käyttäjänimeni ja salasanani on tallennettu kirjautumissivulle

    Saatat joskus kirjautua sisään automaattisesti tai kirjautumistietosi saatetaan näyttää automaattisesti, koska käyttäjänimesi ja salasanasi on tallennettu selaimen välimuistiin tai asetuksiin.
    Jos et halua kirjautua Gmailiin automaattisesti automaattitäydennyksen avulla, muokkaa selaimen asetuksia tai lisäasetuksia siten, että salasanaasi ei tallenneta.

    Lisätietoja tietojen poistamisesta saat tutustumalla selaimen ohjeisiin:
    Chrome
    Firefox
    Internet Explorer
    Safari

    Useaan tiliin kirjautuminen samaan aikaan ( ohje)
    Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

    Kommentit (2)

    Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

    Gmailin uusi sisäänkirjautuminen ja sen toiminnot
    Gmailin uusi sisäänkirjautuminen ja sen toiminnot
    13 helmikuuta, 2014

    Gmailin ja Google-sovellusten uudistettu kirjautumissivu on monelle käyttäjälle jo tuttu, koska sen lanseeraus aloitetti...

    5 arkipäiväistä käyttötilannetta Google-sovelluksille
    5 arkipäiväistä käyttötilannetta Google-sovelluksille
    10 helmikuuta, 2015

    Nykypäivän verkkopohjaiset sovellukset tarjoavat niin laajan kirjon erilaisia käyttötarkoituksia ja ideointimahdollisuuk...

    5 arkipäiväistä käyttötilannetta Google-sovelluksille
    5 arkipäiväistä käyttötilannetta Google-sovelluksille
    10 helmikuuta, 2015

    Nykypäivän verkkopohjaiset sovellukset tarjoavat niin laajan kirjon erilaisia käyttötarkoituksia ja ideointimahdollisuuk...