Google+ ja YouTube ovat kasvaneet yhteen kiivasta tahtia viime aikoina. Muutos alkoi YouTube kanavien yhdistämisestä joko Google+ profiileihin tai sivuihin, ja on sittemmin jatkunut kommentoinnin yhdistymisenä monien muiden yksityiskohtaisempien toimintojen lisäksi. Suuri osa uudistuksista on tukenut erityisesti julkisena käytettävien kanavien toimintoja, mutta nyt saamme uudistusta myös rajatumpaan videoiden jakamiseen.

Google Apps käyttäjille

Eräs viimeisimmistä uudistuksista on paljon toivottu erityisesti Google Apps for Business ja Google Apps for Education käyttäjien suunnalta. Se mahdollistaa Google+ profiilin aktivoineiden Google Apps käyttäjien julkaista videoita, jotka näkyvät ainoastaan oman organisaation käyttäjille. Toki edellytyksenä on, että YouTube kanava on yhdistetty Google+ profiiliin tai sivuun.

Asettaaksesi YouTube videosi näkyvyydeksi oman organisaatiosi käyttäjät, löydät asetuksen YouTuben Videonhallintaohjelman avulla, klikkaamalla "muokkaa" valitsemasi videon kohdalta. Jokaisen videon tietosuoja-asetuksista voidaan määritellä sen näkyvyys (julkinen, piilotettu, yksityinen).

Valitsemalla videon näkyvyysasetukseksi yksityinen, ilmestyy Google+:sta tuttu Piireille jakamisen kohta esille. Plussan puolella Google Apps käyttäjät ovat jo pitkään voineet jakaa päivityksiä organisaation sisällä ja nyt samanlainen vaihtoehto tulee löytymään myös YouTubesta. Voit näin jakaa viestin valitsemillesi Piireille tai oman organisaatiosi käyttäjille valitsemalla organisaation nimen listalta.

Kun lataat uusia videoita YouTubeen, voit valita jo latausvaiheessa asetukseksi "yksityinen" ja määritellä Piirit, joille video näytetään.


Videon ajoitettu julkaisu

Videon julkaisun (julkiset videot) voi ajoittaa haluttuun päivään ja kellonaikaan, jolloin video säilyy yksityisenä julkaisuhetkeen saakka. Ajoitetun julkaisun yhteyteen voi kirjoittaa viestin ja valita samalla myös sosiaalisen median palvelut, joissa julkaisusta kerrotaan.
Videon ajoitetun julkaisun asetukset määritellään YouTuben videonhallintaohjelmassa, avaamalla valitun videon muokkaus.

Erityisen hyvä ominaisuus esimerkiksi käyttäjille, jotka vastaavat viestinnästä tai muuten kiireiseen ajankohtaan tuomaan mahdollisuuksia tehdä päivityksiä, vaikka olisi varattuna muissa tilaisuuksissa materiaalin julkaisuhetkellä.

Suljetut Hangouts on Air livelähetykset suoraan YouTubesta

(Lisätty päivitys aiheeseen 13.12.2013)
Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä Google on tänään julkaissut mahdollisuuden aloittaa Hangouts on Air livelähetyksiä YouTube Live-toiminnon kautta. Samalla mahdollistuvat:

  • listaamattomat ja yksityiset Hangouts on Air tapahtumat (tätä on odotettu ja toivottu!)
  • Hangouts on Air tapahtuman aikatauluttaminen etukäteen
  • YouTube Creator toiminnot, kuten InVideo ohjelmointi ja mainostaminen omalla kanavasivulla
  • reaaliaikaiset seurantatiedot osallistuvista käyttäjistä Live-ikkunassa 

Live-tapahtumat on ominaisuus, joka ei automaattisesti ole päällä YouTube kanavissa. Mikäli kanavasi on virallisesti vahvistettu ja saa luokituksen hyvä maineisena, mahdollistuu sinulle ottaa käyttöön myös Live-tapahtumat YouTube asetuksista. Lisäksi hyvämaineisella kanavalla tulee olla vähintään 100 tilaajaa.

YouTube Live ja Hangouts on Air -tapahtumien erot

Lisätiedot:

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutuutena Google+ Hangoutseissa voi luoda Mind Map -käsitekarttoja
Uutuutena Google+ Hangoutseissa voi luoda Mind Map -käsitekarttoja
2 syyskuuta, 2013

Google+ Hangouts videoneuvottelut ovat nopeasti löytäneet paikkansa Google Apps-käyttäjien työskentelystä. Sen avulla on...

Uutuutena Google+ Hangoutseissa voi luoda Mind Map -käsitekarttoja
Uutuutena Google+ Hangoutseissa voi luoda Mind Map -käsitekarttoja
2 syyskuuta, 2013

Google+ Hangouts videoneuvottelut ovat nopeasti löytäneet paikkansa Google Apps-käyttäjien työskentelystä. Sen avulla on...