Google Apps for Business ja Google Apps for Education sovelluskokonaisuuksiin on mahdollista lisätä kolmannen osapuolen kehittämiä sovelluksia, joiden avulla saadaan kasvatettua samalla tunnuksella käytettävien palveluiden määrää tehokkaasti. 

Usein tarve lisäsovelluksille koskee esimerkiksi projektihallinnan työkaluja (Mavenlink) tai CRM-ratkaisuja (Insightly). Tänään julkaistun uudistuksen myötä organisaatioiden Google Apps pääkäyttäjät voivat hallinnoida kolmannen osapuolen lisäsovelluksia suoraan Google Apps hallintapaneelista. 
Aikaisemmin lisäsovelluksia on voinut asentaa vain Marketplacesta, mutta nyt yli 20 kolmannen osapuolen kehittämää sovellusta tulee olemaan tarjolla suoraan Google Apps hallintapaneelista. Jokainen näistä sovelluksista tarjoaa viimeisimmän päivityksen mukaista OAuth 2.0 autentikoinnin, Single sing-on (SSO) ratkaisun ja integrointi mahdollisuuden Google Apps-sovelluksiin.

Pääkäyttäjät voivat nähdä lisäsovellusten yhteydessä arvioita muilta käyttäjiltä ja tätä kautta paremmin löytää omiin tarpeisiin sopivia sovelluksia.
Sovelluksia lisätään sitä mukaan kun ne täyttävät Google Apps hallintapaneelissa esillä olevien sovellusten kriteerit. Lisäsovelluksia, jotka eivät nouse esille hallintapaneeliin, voi asentaa edelleen Marketplacesta.

Organisaation jokaisella käyttäjällä ei välttämättä aina tarvitse olla pääsyä kaikkiin käytössä oleviin sovelluksiin. Päivityksen myötä lisätään OAuth 2.0 autentikointi Google Apps hallintapaneelissa esillä oleviin kolmannen osapuolen sovelluksiin. Käytännössä tämä mahdollistaa lisäsovellusten käyttöön ottamisen niin, että sovellus voidaan määritellä toimimaan vain valituille käyttäjille tai organisaation yksiköille.

Lisätietoja kolmannen osapuolen kehittämistä tuotteista: Help Center.

Lähde: Official Enterprise Blog

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutta! Nyt YouTube myös Google Apps -tileissä
Uutta! Nyt YouTube myös Google Apps -tileissä
20 helmikuuta, 2013

Juuri julkaistun päivityksen myötä YouTube on saatavilla nyt myös Google Apps käyttäjille. Aikaisemmin palvelu on ollut ...

Google siirtää opetuksen Chrome-hallintalisenssin hintamuutosta Korona-tilanteen vuoksi
Google siirtää opetuksen Chrome-hallintalisenssin hintamuutosta Korona-tilanteen vuoksi
9 maaliskuuta, 2020

Korona-virus aiheuttaa tällä hetkellä muutoksia monien koulujen arkeen. Tilanne elää tällä hetkellä päivittäisellä tasol...