Uudistimme VerkkoApsin verkkosivuston. Alati kehittyvässä verkkoviestinnässä tämä ei varsinaisesti ylitä uutiskynnystä, mutta toteutustapa sen sijaan tarjoaa jotakin uutta. Google julkaisi I/O 2013-tapahtuman yhteydessä lukuisia ominaisuuksia, joista eräs mahdollistaa PHP-kielellä toteutettujen verkkosivustojen ylläpitämisen Google App Engine-alustalla. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi WordPress-julkaisujärjestelmän avulla toteutetut kokonaisuudet.

 

Google Cloud Platform on rajattomasti skaalautuva, luotettava ja kustannustehokas kehitysalusta, joka mahdollistaa sovelluskehityksen, verkkosivujen ylläpidon, tiedon tallentamisen ja analysoinnin kokonaisuudessaan verkossa. Google App Engine on osa Google Cloud Platform kokonaisuutta.


Miksi Google App Engine?

Hyvä kysymys. Miksi hostata WordPress-sivustoa Google App Engine-alustalla kun se on onnistunut tähän asti hyvin ilmankin ja tarjolla on useita muitakin hosting/ webhotelli palveluita? Mikäli kyseessä on henkilökohtainen blogisi tai pieni verkkosivusto, välttämättä tarvetta järeälle järjestelmälle sivuston taustalla ei ole, mutta erityisesti yritysten tarpeisiin Google App Engine vastaa valtavalla kapasiteetillaan, joka takaa, että kävijämäärän noustessa suuriin lukemiin sivusto ei kaadu. Rajattomasti skaalautuu myös sivustoa varten tarvitsemasi tallennustila.

Kustannuksetkaan eivät päätä huimaa, sillä Google Cloud Platformin hinnoittelu perustuu siirretyn datan määrään (hinnasto).

Kun asiaa ajattelee niin, että verkkosivustosi taustalla pyörii Googlen massiivinen palvelinkeskusjärjestelmä, maailmasta tuskin löytyy järeämpää vaihtoehtoa.

Blogin osassa 2 kerromme kuinka Wordpressin asentaminen Google App Enginelle tapahtui ja millaisia kokemuksia projektista keräsimme.

Mia
 
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
19 marraskuuta, 2013

Uudistimme VerkkoApsin verkkosivuston. Alati kehittyvässä verkkoviestinnässä tämä ei varsinaisesti ylitä uutiskynnystä, ...

Osa 2: Wordpressin asentaminen Google App Enginelle
Osa 2: Wordpressin asentaminen Google App Enginelle
20 marraskuuta, 2013

Blogin ensimmäisessä osassa kerroimme Google Cloud Platformista ja siihen sisältyvästä Google App Enginestä, sekä siitä ...