Alkuviikosta on taas kohistu ja mediassa muristu Googlen ilmoituksesta näyttää Google+ käyttäjien profiilikuvia mainosten yhteydessä. Asia ei sinänsä ole uusi, monet vastaavat sosiaalisen median palvelut näyttävät ostettavissa mainoksissa suosittelijoina käyttäjän ystäviä, jolloin heidän profiilikuvansa tai nimensä on nähtävissä suosituksen yhteydessä.

Tarkkasilmäiset ovat jo huomanneet, että toisin kuin monet muut palvelut, Google antaa käyttäjiensä valita, saako heidän tietonsa näkyä suosituksissa.
Tässä lisätietoa ja ohje asetusten tarkastamiseksi (linkki).
Yhteenveto muutoksista on nähtävissä käyttöehtojen päivityssivulla.

Tärkeää on kuitenkin huomata, että Google+ päivitetyt käyttöehdot koskevat ilmaisia Gmail-tilejä, jotka on suunnattu kuluttajakäyttöön. Yritykset ja oppilaitokset ovat Google Apps-käyttäjiä ja muutos ei vielä vaikuta Apps-käyttäjiin.

Käyttäjät näkevät käyttöehtojen päivitykseen liittyviä viestejä kaikissa Googlen tuotteissa (mukaan lukien Google+ -ilmoitusruutu), ja he pystyvät päivittämään asiaan liittyvän asetuksen. Tähän muutokseen liittyvät ominaisuudet tulevat kuitenkin Google Apps -verkkotunnusten käyttöön vasta myöhempänä ajankohtana. Tällöin käyttöön tulee valinta, jonka avulla verkkotunnuksen järjestelmänvalvojat voivat estää käyttäjiään näkymästä jaetuissa suosituksissa, joita Google näyttää mainoksissa. Tämä hallinnollinen asetus on aluksi oletuksena pois päältä.

Lisätietoja jaetuista suosituksista on Google+ -ohjekeskuksessa.

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset: