Google Apps-sovellusten tietoturvasta on mahdollista huolehtia usein eri tavoin, joista yksinkertaisimmin toteutettavat ovat salasanan säännöllinen päivittäminen ja kaksivaiheisen vahvistuksen ottaminen käyttöön.

Useimmat käyttäjät kuitenkin hyödyntävät sovelluksia paitsi tietokoneeltaan, myös mobiililaitteista. Tietoturvasta huolehtiminen on tällöin entistä tärkeämpää, sillä tiedon valuminen vääriin käsiin saattaa tapahtua vaikkapa kadonneen mobiililaitteen kautta.

Näiden yksinkertaisten toimintojen avulla voit ylläpitää turvallisuutta myös mobiilisti Android -laitteissa:

  • Laitteen ruudun lukitseminen. Asettamalla henkilökohtaisen kuvion tai pin-koodin ruudun lukitsemiseksi vähintäänkin hidastaa väärän henkilön pääsyä tietoihisi. Toiminnon saat otettua käyttöön Android -laitteessa seuraavasti: Asetukset > Henkilökohtainen > Suojaus > Ruudun lukitus
  • Älä asenna epäilyttäviä sovelluksia. Google Playn normaaleihin ylläpit toimenpiteisiin sisältyy skannaukset haitallisten sovellusten kartoittamiseksi ja poistamiseksi. Näin pyritään takaamaan Android -käyttäjille turvallinen sovelluskauppa. 
  • Paikanna ja etätyhjennä kadonnut laite. Jos niin ikävästi pääsee käymään, että laitteesi katoaa, kannattaa asiaan reagoida pikimmiten. Google Apps -hallintapaneelin kautta on mahdollista paikantaa laitehallintaan liitetyt mobiililaitteet ja etätyhjentää niiden sisältö tehdasasetuksille. Toinen hyvä vaihtoehto on myöhemmin tässä kuussa julkaistava Android Device Manager, jonka voi julkaisun jälkeen ladata Google Playsta. Sen avulla voit soittaa laitteeseesi (vaikka se olisi äänettömällä!), jolloin löydät sen helposti vaikkapa sohvatyynyjen välistä. Mobiililaitteen paikantaminen kartalla ja etätyhjentäminen lukeutuvat myös sovelluksen ominaisuuksiin.

Lisätietoja ja vinkkejä turvallisuuteen verkossa löydät Googlen Hyvä tietää -sivustolta.

Lähde: Official Google Blog

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutuusjulkaisu: Android Device Manager paikantaa mobiililaitteesi
Uutuusjulkaisu: Android Device Manager paikantaa mobiililaitteesi
8 elokuuta, 2013

Jos niin ikävästi pääsee käymään, että Android -laitteesi katoaa, kannattaa asiaan reagoida pikimmiten. Google Apps -hal...

Års- och veckoplaneringar med Google Slides
Års- och veckoplaneringar med Google Slides
13 lokakuuta, 2022

Cloudpoint tarjoaa Google for Education -osaamista myös ruotsin kielellä! Lotta Sandberg-Nyman on luokanopettaja ja digi...