Liitetiedosto Gmail -viestiin Driveltä. Jaetun materiaalin ilmoitukset sähköpostitse. Täysikokoiset kuvat Google+:saan suoraan Driveltä. Google Apps -käyttäjänä olet varmaankin jo ehtinyt huomata, kuinka työskentely eri sovellusten välillä muodostuu saumattomaksi. Tällöin kunkin sovelluksen omalla tallennustilalla ei ole enää suurta merkitystä, koska kaikkea hyödynnetään kuitenkin yhdessä.

Google on juuri julkaissut tiedon käyttäjien tallennustila uudistuksesta. Jatkossa jokaisella Google Apps -käyttäjällä on oletuksellisesti 30GB tallennustilaa, joka jakautuu Gmailin ja Driven välillä käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Myös kokoluokaltaan 2048px tai suuremmat kuvat Google+:ssa hyödyntävät tallennustilaa. Kuten aikaisemminkin, vain Google Dokumenttien ulkopuoliset tiedostomuodot (PDF, DOC, JPG) tallennettuna Drivelle kuluttavat tallennustilaa.
Tämä uudistuu saapuu nopean julkaisutavan valinneille käyttäjille muutaman seuraavan viikon aikana.

Uudistus on kerrassaan loistava, koska nyt jokainen käyttäjä voi hyödyntää tallennustilaa omien tarpeidensa mukaisesti. Jos säilöt ahkerasti tiedostoja Drivelle, mutta Gmail viestittelysi ei ole lainkaan niin aktiivista, pystyt hyödyntämään suuremman määrän tallennustilaa Drivellä. Vastaavasti jos Gmail on ensisijainen työväline sinulle, nyt käytössäsi on huomattavasti enemmän tallennustilaa.

Pro vinkki: Uudistuksen myötä Gmail käyttäjänä et ole enää rajoitettu 25 gigatavun postilaatikkoon, sillä hankkimasi lisätila jaetaan Gmailin ja Driven kesken!

Myös Google Drive tallennustila -sivu uudistuu, jotta sinun on helpompi seurata tallennustilasi kulutusta. Yhteenvedon tallennustilan kulutuksesta eri sovellusten välillä saat näkyviin siirtämällä hiiren ympyräkaavion päälle.

Lähde ja kuvat: Google Enterprise Blog

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutuus: Kolmannen osapuolen sovellusten asentaminen Google Apps hallintapaneelista
20 marraskuuta, 2013

Google Apps for Business ja Google Apps for Education sovelluskokonaisuuksiin on mahdollista lisätä kolmannen osapuolen ...

Quickoffice + Google Apps = Dokumenttien konvertoinnissa parannuksia ja iPad app
Quickoffice + Google Apps = Dokumenttien konvertoinnissa parannuksia ja iPad app
20 joulukuuta, 2012

Muutama kuukausi sitten Google ilmoitti yhteistyön aloittamisesta Quickofficen kanssa. Kehitystyössä on keskitytty erity...

Lanseeraamme uuden tuotteen: Gmail Connector for M-Files
Lanseeraamme uuden tuotteen: Gmail Connector for M-Files
12 kesäkuuta, 2013

Google ottaa turvallisuuden erityisen vakavasti ja joskus se aiheuttaa päänvaivaa muille kehittäjille. Tästä hyvänä esim...