Miten annat Gmailin käyttöoikeuden toiselle henkilölle?

Voit antaa Gmail-tilisi käyttöoikeuden toiselle henkilölle valtuutustoiminnon avulla. Tämä antaa valtuutetulle oikeuden lukea, lähettää ja poistaa viestejä puolestasi ilman, että annat salasanaasi. Voit määrittää enintään 10 valtuutettua käyttäjää Gmailin asetusten Tilit-välilehdeltä lisäämällä heidän sähköpostiosoitteensa.

Käyttöoikeuksien siirtäminen helpottaa työnjakoa tai useiden omien tilien hallintaa. Voit esimerkiksi jakaa sähköpostioikeudet organisaatiosi järjestelmänvalvojalle tai perheenjäsenelle. Valtuutettu voi myös käyttää yhteystietojasi sähköpostia luodessaan. Huomaathan, että valtuutettu ei voi vaihtaa salasanaasi tai tilisi asetuksia.

Näin annat Gmail-tilin käyttöoikeuden vaihe vaiheelta:

  1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta ja valitse Näytä kaikki asetukset. Siirry sitten Tilit ja tuonti -välilehdelle.
  2. Etsi kohta "Anna käyttöoikeus tiliin" ja napsauta Lisää toinen tili -linkkiä.
  3. Syötä sen henkilön Google Mail -sähköpostiosoite, jolle haluat antaa oikeudet, ja valitse Seuraava vaihe.
  4. Tarkista tiedot ja valitse Anna käyttöoikeudet lähettämällä sähköpostia vahvistaaksesi pyynnön.
  5. Valtuutettu saa vahvistusviestin. Kun hän hyväksyy pyynnön, prosessin valmistuminen voi kestää noin 30 minuuttia. Voit seurata tilaa asetusten Tilit ja tuonti -välilehdeltä.

Kaikissa viesteissä, jotka valtuutettu lähettää puolestasi, näkyy lähettäjänä: Sinun nimesi (lähettäjänä valtuutettu).

Jos sinulle on myönnetty toisen tilin käyttöoikeus, pääset siihen klikkaamalla profiilikuvaasi tai sähköpostiosoitettasi oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla kyseisen valtuutetun tilin luettelosta.

Miten poistat valtuutetun käyttöoikeuden Gmail-tiliisi?

Jos et enää halua antaa muille oikeuksia tiliisi, voit peruuttaa ne helposti näiden ohjeiden avulla:

  1. Napsauta rataskuvaketta Gmailin oikeassa yläkulmassa ja valitse Näytä kaikki asetukset.
  2. Napsauta yläpalkista Tilit ja tuonti -välilehteä.
  3. Valitse "Anna käyttöoikeus tiliin" -osiossa Poista niiden tilien kohdalla, jotka haluat poistaa.

Lähde: Google-tuki

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa digitaalisen työn haasteissa. Varmistamme onnistumisen ja sujuvan arjen Google Workspace -ympäristössä pitämällä huolta projektien aikatauluista ja tarvittavasta tuesta.

Uudista organisaatiosi yhteistyö ja tuottavuus Google Workspacella

Virallisena Google Cloud Premier Partnerina Cloudpoint auttaa organisaatiotasi ottamaan täyden hyödyn Google Workspace -työkaluista, tietoturvasta ja koulutuksista.

Tutustu Google Workspaceen Ota yhteyttä asiantuntijaan

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Yhteystietojen jakaminen Google Workspacessa
Yhteystietojen jakaminen Google Workspacessa
5 lokakuuta, 2012

Huomautus: Tämä artikkeli on alun perin julkaistu 5.10.2012. Tämän jälkeen palvelun käyttöliittymässä ja toiminnoissa on...

Google Drive ja Workspace: näin käytät ja jaat organisaation mallipohjia
Google Drive ja Workspace: näin käytät ja jaat organisaation mallipohjia
19 helmikuuta, 2013

Huomautus: Tämä artikkeli on alun perin julkaistu 19.2.2013. Tämän jälkeen palvelun käyttöliittymässä ja toiminnoissa on...

Näin voit muuttaa Google Driven oletuskansion
Näin voit muuttaa Google Driven oletuskansion
25 kesäkuuta, 2012

Miten Google Driven oletuskansio muutetaan tietokoneella? Voit muuttaa Google Driven oletustallennuskansion tietokoneell...