Tänään vietetään toista kertaa kansallista etätyöpäivää, jonka tarkoituksena tukea uudenlaisten työskentelytapojen vakiintumista ja osoittaa, että etteivät elämänlaatu, tuottava työ ja ilmastonsuojelu sulje toisiaan pois.

Me Google Apps- käyttäjät olemme siitä onnellisesssa asemassa, että jokaisella meistä on käytössään loistavat välineet työskentelyyn mistä vain, miltä laitteelta tahansa!


Hangouts- videoneuvottelu on etätyöntekijän paras ystävä. Kansallisen etätyöpaivän verkkosivuilla on listattu erinomaisia vinkkejä, joiden avulla etäkokoukset sujuvat sutjakkaasti:

1. Puhuttele toisia normaalia enemmän nimillä. Etäkokouksissa tarvitaan enemmän vuorovaikutusta, jotta osallistujien välille muodostuu yhteys.
2. Älä unohda etäosallistujia. Kysymyskierros toimii virtuaalitilassa paremmin, kun puhuttelet osallistujia selkeästi.
3. Käytä videoita, jos kaistanleveys sallii.
4. Jos osallistut neuvottelupuheluun tai etäkokoukseen matkalla, käytä vaimennustilaa. Poista vaimennus kuitenkin aika ajoin käytöstä ja anna itsestäsi elonmerkkejä, jotta kaikki tietävät, että kuuntelet aktiivisesti.
5. Käytä Vaimenna kaikki muut -painiketta, jos linjalla on liikaa taustamelua.
6. Anna osallistujille aikaa vastata. Virtuaalitilassa reaktioaika on hieman normaalia pidempi.
7. Tue etäkokousta samalla tavoin kuin mitä tahansa hyvää esitystä. Kuvat havainnollistavat ja auttavat osallistujia keskittymään.
8. Käytä virtuaalista fläppitaulua. Kirjoita aivoriihen merkinnät siten, että kaikki näkevät ne.
9. Ole läsnä etäkokouksessa, sillä houkutus tehdä samalla jotain muuta on suuri.
10. Aseta selkeät tavoitteet ja laadi jokaiselle kokoukselle asialista, jotta kokoukseen kuluva aika voidaan käyttää tehokkaasti hyväksi.

Lisätietoja etätyöpäivästä: http://www.etatyopaiva.fi/fi/etusivu

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Stop Huumeille yhdistyksessä työskennellään Google Apps-sovelluksilla
Stop Huumeille yhdistyksessä työskennellään Google Apps-sovelluksilla
15 toukokuuta, 2014

Stop Huumeille ry on vuonna 2000 perustettu päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys. Toiminta aloitettiin ...

Uusimme kotisivumme
9 elokuuta, 2012

Olemme uusineet kotisivumme, jotka löydät osoitteesta www.verkkoaps.fi

Cloudfinderin avulla turvaat tietosi pilvipalveluissa
Cloudfinderin avulla turvaat tietosi pilvipalveluissa
17 huhtikuuta, 2014

Pilvipalvelut ovat muokanneet IT-ympäristöä viime vuosina. Ketterä ohjelmistokehitys ja lyhentyneet projektien kestot, s...