Googlella panostetaan energiaa säästäviin data keskuksiin, joiden avulla pilvipalvelut mahdollistuvat. Luomalla toimivan pilvipalveluympäristön, Google auttaa käyttäjiä paitsi olemaan tehokkaampia, myös säästämään kustannuksissa.

Viime vuonna Google suoritti tutkimuksia ja sai selville, että Gmail on 80 kertaa energia tehokkaampi kuin talon sisällä toimiva sähköpostipalvelu. Tällä kertaa mittauksia tehtiin koskien Google Apps kokonaisuutta (dokumentit, sähköposti ja muut sovellukset) ja verrokkina käytettiin tavallista palvelin ylläpidettyä järjestelmää, jolloin voitiin todeta, että keskimääräisesti organisaatio voi säästää energiaa jopa 65-85% siirtymällä Google Apps- sovelluksiin.

Kuinka pilvipalvelut sitten ovat niin energiatehokkaita?
Tehokkuus perustuu palvelinten ylläpidon kustannusten pudottamiseen alla olevan kaavio mukaisesti:


Keskimäärin organisaatioilla on huomattavasti enemmän servereitä kuin he tarvitsevat, koska joudutaan varautumaan varmuuskopioihin, mahdollisiin virhetilanteisiin ja laitteiston vahingoittumiseen. Siirryttäessä pilvipalveluihin, palveluntarjoajat kuten Google vastaavat servereistä datakeskuksissaan, joissa Google on erityisesti keskittynyt hyödyntämään laitteistoa, joka on energia kulutukseltaan mahdollisimman minimaalinen

Lue artikkeli pilvipalveluiden energiatehokkuudesta ja sen kautta syntyneistä säästöistä täältä.

Google Green sivustolla voit lukea lisää Googlen vihreästä ja luontoa säästävistä periaatteista.


Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google+: säädä Streamisi sisältöä
Google+: säädä Streamisi sisältöä
28 elokuuta, 2012

Streamin sisältöä on voinut säätää aikaisemminkin Google+:ssa, mutta nyt mahdollisuudet ovat kehittyneet tarjoten uusia ...

Säästä aikaa Gmailin pikanäppäinten avulla
15 elokuuta, 2012

Kuten monissa muissakin sovelluksissa, myös Gmailissa on omat pikanäppäimensä, joiden avulla säästät aikaa, sillä käsiä ...

Säästä energiaa, säästä kustannuksia
Säästä energiaa, säästä kustannuksia
19 kesäkuuta, 2012

Googlella panostetaan energiaa säästäviin data keskuksiin, joiden avulla pilvipalvelut mahdollistuvat. Luomalla toimivan...