Parhaiden paikkojen ja palveluiden löytyminen saattaa joskus olla vaikeaa. Vastaavasti jos löydät helmen, haluat kertoa siitä muille. Olipa kyseessä sitten tunnelmallinen kahvila, erinomainen ruokapaikka tai paikallinen erikoisuus, jaa mielipiteesi muidenkin kanssa.

Google on tänään lisännyt Google+:aan uuden osion, Google+ Paikalliset (Google+ Local)  joka on yksinkertainen tapa löytää paikallisia palveluita ja jakaa tietoja niistä muille ihmisille. Google+ Paikalliset tuo mukaan lisäksi myös Zagat-ravintolaoppaan ja ystävien suositukset. Paikalliset -palvelu toimii myös Google-haun ja -karttojen yhteydessä, sekä mobiililaitteissa.

Paikallinen tieto eri Googlen palveluissa

Avaamalla uuden ‘Paikalliset’ -välilehden Google+:n vasemmanpuoleisesta valikosta käyttäjä voi etsiä tai selata paikkoja, kuten ravintoloita tai museoita. Linkit avaavat paikallisen Google+-sivun jolla on kuvia, tietoja yrityksestä, arvosteluja käyttäjän tuntemilta ihmisiltä, Zagat-ravintola-arvio sekä muuta hyödyllistä tietoa kuten osoite ja aukioloajat.

Samat tiedot löytyvät myös Google-haun ja -karttojen sekä Google Maps Android-mobiilisovelluksen kautta. (iOS-versio on tulossa pian.)

Mukana Zagat-ravintola-arvostelut

Siitä lähtien kun Zagat liittyi osaksi Googlea viime syksynä, molempien yritysten tiimit ovat keskittyneet parantamaan paikallisen tiedon löydettävyyttä. Zagat on tarjonnut kymmeniä tuhansia laadukkaita ravintola-arvosteluja jo kolme vuosikymmentä. Arvostelut ovat käyttäjien palautteisiin ja kyselyihin perustuvia. Kaikki Zagatin arvostelut on nyt nostettu esiin Google+ Paikalliset -sivuilla. Arvosteluja löytyy satojen kaupunkien ravintoloista useissa maissa.

Zagatin 30-pisteen asteikko auttaa löytämään parhaan ravintolan käyttäjän kriteereistä riippuen. Esimerkiksi ravintola, jonka ruoka on erinomaista mutta sisustus keskinkertainen, saattaa saada tyypillisessä ravintola-arviossa neljä tähteä. Zagat voi antaa sille 26 pistettä ruoasta ja 8 sisustuksesta, joten etsijä tietää ettei ravintola välttämättä ole tunnelmallisin illanviettopaikka.

Suositukset ja arvostelut tutuilta

Ystävät tietävät usein toistensa maun ja pitävät monesti samoista asioista. Käyttäjän piireissä olevien ihmisten mielipiteet on tämän vuoksi nostettu sivuilla keskeiseen asemaan. Jos Google+ Paikalliset -sivuja etsitään hakusanalla [taco], voi hakutuloksissa näkyä ystävän arvio lähellä sijaitsevasta Texmex raviontolasta. Ystävien arvostelut näkyvät myös Google- ja Google Maps haussa käyttäjille jotka ovat kirjautuneet sisään Google-tiliinsä.

Käyttäjät voivat myös jakaa mielipiteitään ja kuviaan paikoista. Ne auttavat ystäviä löytämään hyviä paikkoja ja ne vaikuttavat myös paikkojen kokonaispisteisiin, jotka näkyvät kaikille. Mitä enemmän käyttäjät jakavat mielipiteitään, sitä käyttökelpoisempi palvelu Google+ Paikalliset tulee olemaan kaikille.

Olipa kyse oman asuinkaupungin helmistä tai parhaiden palveluiden etsimisestä kesälomakohteessa, Google+ Paikalliset auttaa eteenpäin. Tämänpäiväinen lanseeraus on vain ensimmäinen askel ja palvelu päivittyy tulevina kuukausina.

Yritysten omistajat voivat jatkossakin hallinnoida ja päivittää tietoja yrityksestään Google Places for Business-sivulla. Hallinnointia ja sosiaalisten ominaisuuksien käyttöä ollaan lähitulevaisuudessa helpottamassa. Lisätietoa näistä päivityksestä löytyy Googlen Small Business Blog -pienyritysblogissa.

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google+ Paikalliset
Google+ Paikalliset
4 kesäkuuta, 2012

Parhaiden paikkojen ja palveluiden löytyminen saattaa joskus olla vaikeaa. Vastaavasti jos löydät helmen, haluat kertoa ...

Google+ mobiiliohjeet
Google+ mobiiliohjeet
28 maaliskuuta, 2013

Jos eteen tulee tilanne, jossa tarvitsisi apua Google+ mobiilisovelluksen käytön kanssa, kannattaa suunnata Googlen tuki...

Google+ mobiiliohjeet
Google+ mobiiliohjeet
28 maaliskuuta, 2013

Jos eteen tulee tilanne, jossa tarvitsisi apua Google+ mobiilisovelluksen käytön kanssa, kannattaa suunnata Googlen tuki...