Monet asiakkaamme odottavat Google Sivustojen uuden version täydentymistä vanhasta versiosta tutuilla ominaisuuksilla. Yksi näistä on sivuston määrittäminen omaan verkko-osoitteeseen, joka voi olla esimerkiksi muotoa intra.yritys.fi tai koulunnimi.fi. Nyt tämä paljon odotettu ominaisuus on käytettävissä.

Kuten Sivustojen vanhassakin versiossa, URL-osoitteen määritys tapahtuu G Suite hallintakonsolista, johon päästäksesi sinulla tulee olla pääkäyttäjäoikeudet. Jos tunnuksessasi ei ole näitä oikeuksia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Hallintakonsolissa asetus löytyy reittiä: Sovellukset -> G Suite -> Sivustot -> Verkko-osoitteen määritys. Valitse onko sivustosi tehty uudella vai vanhalla versiolla.
Sinun tulee pystyä myös tekemään muutos verkkotunnuksesi DNS-asetuksiin. Ohje tulee sille kun täytät tiedot verkko-osoitteen kartoituksessa.

Verkko-osoitteen julkaisun lisäksi tulee muistaa asettaa haluttu näkyvyysasetus (julkinen/jaettu omalle organisaatiolle) sivuston jakamisasetuksista, joka löytyy oikean yläkulman "Julkaise"-painikkeen alta. 

Huomioitavaa:

  • Sivustoille, jotka näkyvät vain oman organisaatiosi käyttäjille, verkkotunnuksesi ohjautuu Google Sites URL-osoitteeseen (esim. http://sites.google.com/example.com/mysite).
  • Muutosten astuminen voimaan saattaa kestää jopa 24 tuntia
  • Ominaisuus ei ole käytettävissä jos yrityksesi G Suite on trial versiossa.
Mia 
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uusia älytoimintoja tehostamaan työskentelyä
Uusia älytoimintoja tehostamaan työskentelyä
21 lokakuuta, 2016

Erilaiset älykkäät toiminnot sovelluksissa helpottavat työskentelyä ja säästävät aikaa enemmän kuin huomaammekaan. Hyvä ...

Googlen kirjautumissivu uudistuu huomisesta alkaen
Googlen kirjautumissivu uudistuu huomisesta alkaen
4 huhtikuuta, 2017

Huhtikuun 5.päivä uudistuu Googlen kirjautumissivu, jota käytetään kaikkien Google-tilien kanssa. Tuttuun tapaan se löyt...

Uusia ominaisuuksia oppilaitoksille
Uusia ominaisuuksia oppilaitoksille
30 marraskuuta, 2018

Googlella on tällä hetkellä beta-testausvaiheessa kaksi todella mielenkiintoista uutta ominaisuutta oppilaitoksille: lom...