Monet asiakkaamme odottavat Google Sivustojen uuden version täydentymistä vanhasta versiosta tutuilla ominaisuuksilla. Yksi näistä on sivuston määrittäminen omaan verkko-osoitteeseen, joka voi olla esimerkiksi muotoa intra.yritys.fi tai koulunnimi.fi. Nyt tämä paljon odotettu ominaisuus on käytettävissä.

Kuten Sivustojen vanhassakin versiossa, URL-osoitteen määritys tapahtuu G Suite hallintakonsolista, johon päästäksesi sinulla tulee olla pääkäyttäjäoikeudet. Jos tunnuksessasi ei ole näitä oikeuksia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Hallintakonsolissa asetus löytyy reittiä: Sovellukset -> G Suite -> Sivustot -> Verkko-osoitteen määritys. Valitse onko sivustosi tehty uudella vai vanhalla versiolla.
Sinun tulee pystyä myös tekemään muutos verkkotunnuksesi DNS-asetuksiin. Ohje tulee sille kun täytät tiedot verkko-osoitteen kartoituksessa.

Verkko-osoitteen julkaisun lisäksi tulee muistaa asettaa haluttu näkyvyysasetus (julkinen/jaettu omalle organisaatiolle) sivuston jakamisasetuksista, joka löytyy oikean yläkulman "Julkaise"-painikkeen alta. 

Huomioitavaa:

  • Sivustoille, jotka näkyvät vain oman organisaatiosi käyttäjille, verkkotunnuksesi ohjautuu Google Sites URL-osoitteeseen (esim. http://sites.google.com/example.com/mysite).
  • Muutosten astuminen voimaan saattaa kestää jopa 24 tuntia
  • Ominaisuus ei ole käytettävissä jos yrityksesi G Suite on trial versiossa.
Mia 
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutta! Ylläpidä verkkosivustoa Drivestä käsin
Uutta! Ylläpidä verkkosivustoa Drivestä käsin
6 helmikuuta, 2013

Aikaisemmin on ollut mahdollista säilyttää HTML, JavaScript ja CSS tiedostoja Drivessä, mutta nyt myös niiden ylläpito j...

Hangouts Meet - videoneuvottelun uudistettu versio
Hangouts Meet - videoneuvottelun uudistettu versio
10 maaliskuuta, 2017

Hangouts Meet on uudistettu versio Googlen tutusta videoneuvottelussa, jonka kehityksessä on erityisesti huomioitu neuvo...

Google Takeout - uutuustuote helpottaa datan siirtoja kouluissa
Google Takeout - uutuustuote helpottaa datan siirtoja kouluissa
19 joulukuuta, 2016

Lähes jokaisessa koulussa törmätään ennen pitkää yhteen ongelmaan: Miten ratkaista valmistuvien oppilaiden käyttäjätunnu...