Google on tänään ilmoittanut uudistavansa Google Appsina tunnetuksi tulleen tuotekokonaisuutensa nimen. Tämä on osa suurempaa uudistusta linjata laajoja tuotekokonaisuuksia yhden nimen alle. Kokonaisuuden sisältä kuitenkin löytyy edelleen kaikki entuudestaan tutut ja asiakkaidemme suosimat työkalut, kuten Gmail, Drive, Hangouts ja Classroom.

Eri tuotepakettien kohdalla muutokset ovat seuraavat:

  • Google for Work (laaja) = Google Cloud
  • Google Apps for Work = G Suite
  • Google for Education (laaja) = Google for Education
  • Google Apps for Education =  G Suite for Education
  • Google for Nonprofits = G Suite for Nonprofits 

Yritykset

Muutos heijastuu tässä vaiheessa suuremmin yrityksille suunnattuihin tuotteisiin. Alla oleva kuva linjaa palveluiden rakennetta, jolloin kokonaisuus on Google Cloud ja sen alle palvelut on jaettu Google Cloud Platformiin, Maps ja Machine Learning API:t, G Suiteen ja laitteistoon, eli Chromeen ja Androidiin. Me Cloudpointilla palvelemme asiakkaitamme Mapsia lukuunottamatta kaikkien muiden osa-alueiden saralla.

Oppilaitokset

Oppilaitoksille suunnatussa tuotekokonaisuudessa muutos ei ole aivan niin suuri, sillä laajemmassa mittakaavassa puhutaan edelleen Google for Educationista tuttuun tapaan. Sen alle kytkeytyvät G Suite for Education -sovellukset ja laitteet.

Tässä kohtaa suurimman kysymysmerkin taitaakin aiheuttaa se, että millä nimellä tuttavallisemmin sovelluksista jatkossa koulumaailmassa puhutaan? Meidän suomalaisten käyttöön niin kovin hyvin vakiintunut GAFE ei enää toimi virallisena lyhenteenä, joten virallisuudesta viis ja pysytään tutussa ja turvallisestai tai sitten hyvät ideat uudesta lempinimestä jakoon!

Mia

Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan


Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Ohjaa oppilaat samalle verkkosivulle uuden Share to Classroom-lisäosan avulla
4 syyskuuta, 2015

Share to Classroom on uusi Chrome-lisäosa Googlelta oppilaitoksille. Sen avulla opettajat voivat helposti jakaa verkkosi...

Ohjaa oppilaat samalle verkkosivulle uuden Share to Classroom-lisäosan avulla
4 syyskuuta, 2015

Share to Classroom on uusi Chrome-lisäosa Googlelta oppilaitoksille. Sen avulla opettajat voivat helposti jakaa verkkosi...

Maksuton Google Apps for Nonprofits on saapunut Suomeen
20 elokuuta, 2015

Voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille ja säätiöille suunnattu maksuton versio Google Apps-tuotepaketista on vihdoin...