Cloudpoint tarjoaa Google for Education -osaamista myös ruotsin kielellä! Lotta Sandberg-Nyman on luokanopettaja ja digitutor Lohjalta, ja hän vierailee blogissamme muutaman kerran lukuvuoden aikana sekä tarjoaa myös koulutusosaamista ruotsinkielisille asiakkaillemme. Tutustu koulutustarjontaamme täältä ja pyydä tarjous ruotsinkielisistä koulutuskokonaisuuksista!

Cloudpoint erbjuder Google for Education expertis även på svenska! Lotta Sandberg-Nyman är klasslärare och arbetar även som digitutor för Lojo stad. Hon besöker vår blogg några gånger under läsåret och erbjuder pedagogisk expertis till våra svenskspråkiga kunder. Kolla in vårt utbildningsutbud här och begär ett erbjudande på svenskspråkiga utbildningspaket!

Planeringar med Google Slides

Jag har alltid älskat mina planeringskalendrar. Den lilla vi får från jobbet har aldrig varit tillräcklig, utan jag har haft häften, “klasslärarens planeringskalender” och till och med Happy Planners för att det ska se fint ut. Det har det gjort också, men ibland är den fysiska kalendern på fel ställe, eller till och med hemma.

Ifjol prövade jag för första gången en digital planeringskalender. Det var en som jag var gjord i Google Slides och den köpte jag på "Teachers pay teachers" för ungefär 20 $. Min version var lite tråkig (läs, inte tillräckligt färggrann), så då tänkte jag genast att jag nog kunde fixa en finare själv. Jag kollade runt lite på nätet efter idéer och så småningom visste jag hur min egna planering skulle se ut.

Veckoplanering

Jag började med att göra en kopia av min veckoplanering. Jag gillar färger och därför är regnbågsfärgerna viktiga i min modell. Veckans lektioner är gjorda i en tabell (infoga, tabell) med 8x6 rutor. Månadens namn är gjord i Wordart (infoga, wordart) och veckolådan samt kom ihåg rutan är en form där man kan dubbelklicka för att skriva i (det visste jag inte förut, jag trodde man måste lägga en textruta ovanpå).

Årsplanering

Årsplaneringen gjorde jag en egen sida för. Även här använde jag en tabell som botten. Jag har årsplaneringen överst i min slides och den aktuella veckan längst ner, så då jag kopierar in t.ex. matematiken för den aktuella veckan, är det bara att scrolla ner till den lägsta bilden i mitt dokument. Jag behöver alltså inte skriva in allt dubbelt, utan det går lätt att bara copy+paste allt in på rätt vecka. Och ifall man inte hunnit med nåt just den veckan, så kan man kopiera in det på följande vecka.

Veckoplaneringarna brukar jag alltid kopiera från föregående vecka som ett botten som jag sedan enkelt kan ändra i.

Även om min veckoplanering/årsplanering just nu ser ut så här, så betyder det absolut inte att jag antagligen inte kommer att ändra på den då jag blir uttråkad. Men just nu gillar jag den här. Och det bästa med den är att jag alltid har tillgång till den, eftersom den är i “molnet”.

Lotan tietoboksi

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Classroomin tehtävistä yksilöllisempiä uuden päivityksen myötä
Classroomin tehtävistä yksilöllisempiä uuden päivityksen myötä
12 tammikuuta, 2017

Alkuvuosi starttaa Classroom päivityksen merkeissä. Jälleen voisi sanoa, että monien toiveet on kuultu, sillä jatkossa C...

Videoterveiset Googlelta
Videoterveiset Googlelta
16 maaliskuuta, 2022

Classroomin plagioinnintunnistus yltää nyt myös Slides-tiedostoihin! Lisäksi Googlen EDU in 90 -videolla keskitytään uus...

Jalkakikkaa Google Sitesilla
Jalkakikkaa Google Sitesilla
23 marraskuuta, 2022

Google Sites on erinomainen sovellus koulun, yhdistyksen tai miksei pienen yrityksenkin kotisivujen tekoon. Yhtälailla s...