Google Drawings on Google for Educationin outolintu - osana Docsia ja Slidesia se kuuluu tietosuojan kannalta turvallisiin ydinpalveluihin, vaikkei sitä ole eriteltynä ydinsovelluslistalla. Lisäksi se löytyy Driven sovellusvalikosta omana sovelluksenaan.

Yhtäkaikki, Drawingsiin kannattaa tutustua. Se ei ole varsinainen piirtotyökalu, vaikka nimi ehkä siihen suuntaan hiukan johdatteleekin, vaan mieluummin helppokäyttöinen sovellus erilaisten grafiikoiden luomiseen. Sen perustoiminnot ovat Slidesista hyvin tuttuja viivojen, muotojen ja Word Art-objektien sekä tekstikehysten kanssa operointia. Lisäksi sen jako-ominaisuudet ovat samat kuin muissakin ydinsovelluksissa, ja Classroomissa Drawingsin voi jakaa yhtälailla jokaiselle omana kopionaan.

Miksi käyttäisin Drawingsia?

Jos Drawings on hyvin samankaltainen esimerkiksi Slidesin kanssa, miksi siihen kannattaisi perehtyä? Syitä on kaksi. Ensinnäkin Drawingsin alustan koko on vapaasti muokattavissa oikean alakulman kahvasta vetämällä, jolloin tuotoksen mittasuhteita on helppo muokata. Toisekseen Drawingsin alusta on lähtökohtaisesti läpinäkyvä. Esimerkiksi Docsilla tehty grafiikka tallentaa automaattisesti taustavärin mukaansa, mutta Drawingsin tapauksessa läpinäkyvyys suo lisää mahdollisuuksia graafiseen suunnitteluun.

Mitä Drawingsilla sitten voi tehdä?

Drawingsilla syntyy yhtälaille vuorovaikutteinen tehtävä, kutsu kuin mosaiikityökin, kuten alla olevat kuvat ja animaatiot kertovat. Tai digitaalinen graffitti, kuten tämän jutun otsikkokuvassa. Oikeastaan rajoitin on tekijän korvien välissä, ja Drawingsilla voi tuottaa parhaimmillaan todella näyttävää jälkeä, kuten esimerkiksi amerikkalainen graafinen suunnittelija ja taiteilija Joshua Pomeroy osoittaa.

Nelikenttä gifTehtäväpohjan voi jakaa helposti oppilaille omina kopioinaan Classroomin kautta, jolloin jokainen muokkaa omaa pohjaansa.

 

Kevätjuhla (1)Drawingsilla tehdyn kutsun voi ladata pdf-muodossa ja tulostaa tai jakaa sähköisenä eteenpäin, jolloin siihen upotetut linkit toimivat edelleen.

 

Mosaiikki gifViivatyökalu ja varsinkin moniviiva on näppärä työkalu mosaiikkien, graffitien ja muun grafiikan luomiseen.

 

Ydinsovellukset -blogisarja käsittelee Google Workspace for Educationin ytimeen kuuluvia dokumenttityökaluja erityisesti niiden peruskäyttöä syvemmästä näkökulmasta. Google Docs avasi yhteensä kahdeksanosaisen sarjan, ja loput blogit ilmestyvät syksyn 2022 aikana.

Google Workspace for Education on kattava kokonaisuus opetusta, oppimista ja muuta oppilaitoksen arkea tukevia ja sujuvoittavia sovelluksia. Sovellusten ytimessä on yhteiskäyttö, mutta niiden ominaisuudet mahdollistavat yhteistoiminnan lisäksi myös yksilöllisen työskentelyn eri kouluasteilla. 

Nämä niin sanotut ydinsovellukset ovat tietosuojaltaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia  oppilaitosten käyttöön soveltuvia työkaluja, eivätkä sisällä mainontaa. Jos kuntasi tai koulusi haluaa täydentää Google for Education -osaamistaan, voit käydä tutustumassa koulutuksiimme opettajille sekä työpajoihimme oppilaille.

 

Sami M. BIO_final

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Sosiaalisen median merkitys yrityksille kasvaa. Mitä vaihtoehtoja tarjoaa Google+?
25 maaliskuuta, 2013

Google+ for Business on Google Apps -sovelluskokonaisuuteen sisältyvä versio sosiaalisen median palvelu Google+:sta. Ero...

Sosiaalisen median merkitys yrityksille kasvaa. Mitä vaihtoehtoja tarjoaa Google+?
25 maaliskuuta, 2013

Google+ for Business on Google Apps -sovelluskokonaisuuteen sisältyvä versio sosiaalisen median palvelu Google+:sta. Ero...

Slides, Du bist so wunderbar!
Slides, Du bist so wunderbar!
3 lokakuuta, 2022

Jäljennettävät lauseet liitutaululle, muistinpanot piirtoheitinkalvolle, esitelmät luokan koneelle tikulta ladaten  ja l...