Opetuskäytössä olevien sovellusten kartoituksessa sovellusten, sivustojen ja muiden digitaalisten palvelujen kokonaismäärä tulee usein kunnille ja opetuksen järjestäjille yllätyksenä.

Pienilläkin kunnilla ja opetuksen järjestäjillä sovelluksia ja sivustoja on käytössä keskimäärin sadasta ylöspäin. Suurilla ja keskisuurilla kunnilla sovelluksia ja sivustoja on käytössä huomattavasti enemmän.

Cloudpointin Luuppi-tietosuojapalvelussa arvioitujen opetuskäytössä olevien sovellusten, sivustojen ja muiden digitaalisten palvelujen kokonaismäärä liikkuu tuhansissa. Huomattava osa näistä sovelluksista ei ole sopivia opetuskäyttöön, joko tietosuojakäytäntönsä tai muiden syiden vuoksi.

Jokaisella kunnalla ja opetuksen järjestäjällä on lakisääteinen velvollisuus ylläpitää ajantasaista listaa opetuskäytössä olevista sovelluksista. Listan tulee olla kysyttäessä oppilaiden huoltajien saatavilla.

 

Jasse BIO (2)

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Opettaja, onko opetuksessa käyttämäsi sovelluksen tietosuoja kunnossa?
Opettaja, onko opetuksessa käyttämäsi sovelluksen tietosuoja kunnossa?
9 maaliskuuta, 2022

Sähköiset oppimateriaalit, palvelut ja sovellukset voivat rikastaa oppimista ja opetusta valtavasti. Modernin teknologia...

Tietosuojakoulutukset ovat nyt osa Cloudpointin koulutustarjontaa
Tietosuojakoulutukset ovat nyt osa Cloudpointin koulutustarjontaa
21 helmikuuta, 2022

Cloudpoint tarjoaa opettajille, tvt-opettajille ja rehtoreille suunnattua tietosuojakoulutusta. Opetuksessa käytetään ny...