Kesällä julkaistut ominaisuudet tuovat monipuolisia mahdollisuuksia niin luokkahuoneisiin kuin etätyöskentelyynkin. Alla muutama poiminto keskeisimmistä uusista ominaisuuksista!

Classroomin lisäosat

Google ilmoitti jo viime vuoden puolella Classroomiin saapuvista laajennoksista eli kolmannen osapuolen sovelluksista, jotka voi integroida saumattomasti osaksi Classroom-työskentelyä. Elokuun alussa toiminnallisuus lopulta julkaistiin. Teaching & Learning- sekä Education Plus -lisenssitasoilla on järjestelmänvalvojan mahdollisuus ottaa käyttöön tällä hetkellä 11 lisäosaa ja lisää tulee piakkoin.


Lisäosia käyttöönotettaessa on muistettava, että vaikka niitä käytetään Googlen ydinsovelluksiin kuuluvan Classroomin sisällä, käsittelevät ne sovelluksina aina henkilötietoja. Niiden kanssa opetuksen järjestäjällä on oltava sopimus henkilötietojen käsittelystä. Voit halutessasi lukea lisää tietosuojapalvelustamme täältä.

Add ons

Meet, Miro ja Youtube

Miro on edistynyt valkotaulutyökalu, jolla onnistuu monipuolinen yhteistyöskentely niin yrityksen kuin oppilaitoksenkin tarpeisiin. Järjestelmänvalvoja voi ottaa Miron käyttöön organisaation jäsenille, mutta erityisesti oppilaitoksissa tulee jälleen kerran muistaa tietosuoja ja tehdä palveluntarjoajan kanssa sopimus henkilötietojen käsittelystä, koska kyseessä ei ole Google Workspace -ydinsovellus.

miro

Teaching & Learning- sekä Education Plus -lisenssitasoilla on heinäkuun lopusta saakka ollut mahdollisuus suoratoistaa Meet-kokous Youtuben kautta. Ominaisuus on toivottu lisä ja erinomainen erityisesti tilaisuuksiin, joihin osallistuu paljon henkilöitä ja osallistujia on organisaation ulkopuolelta.


Mitä muuta olisi hyvä tietää Google for Educationin uutuuksista?

Cloudpoint ylläpitää sivustoa, jolle kerätään tiiviisti tuoreimmat uutuudet oppilaitoksia koskettavista uusista toiminnoista. Mikäli oppilaitos haluaa opettajille suunnatun tiiviin tietoiskun käyttöesimerkkien kera, voi sellaisen tilata esimerkiksi osaksi veso-päivää tai ys-aikaa. Tämän linkin takaa pääsee lisäksi kurkistamaan oppilaille ja opiskelijoille suunnattuihin oppitunnin mittaisiin Google for Education -pajoihin.

Erinomaista uuden lukuvuoden alkua niin opettajille, oppilaille kuin koulujen muullekin henkilökunnalle, huoltajia unohtamatta!

Sami M. BIO_final

 

Kommentit (2)

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Drive ja matemaattiset sovellukset
Google Drive ja matemaattiset sovellukset
13 kesäkuuta, 2012

Niin yritys kuin opetuskäytössäkin matemaattiset sovellukset ovat erittäin tarpeellisia, etenkin jos niiden ominaisuudet...

Dokumentit vinkki: merkitse tietyt henkilöt kommenttiin
Dokumentit vinkki: merkitse tietyt henkilöt kommenttiin
4 kesäkuuta, 2012

Google Dokumenteissa voit jättää kommentteja esim. tiettyyn kohtaan asiakirjaa, jolloin kollegasi tietävät sinun kohdist...

Keskusteluryhmät uudistuvat
15 toukokuuta, 2012

Google Keskusteluryhmät saavat tänään uuden ulkoasun ja tämän myötä myös useita uusia toimintoja. Ensimmäiseksi päivityk...