Google Hangouts Chatin nimi lyheni heinäkuussa Google Chatiksi ja samalla Gmail sai muutamia mielenkiintoisia laajennuksia, joista voi olla apua opetushenkilökunnan keskinäiseen viestimiseen ja miksei myöhemmin myös opettajien ja oppilaiden väliseen viestintään.

Google Chat mahdollistaa pikaviestinnän sähköpostiosoitteiden välillä tai Huoneet-toiminnon kautta kokonaiselle ryhmälle, johon jäsenet kutsutaan sähköpostiosoitteella. Perinteisiin sähköposteihin verrattuna Google Chat ja Huoneet mahdollistavat jouhevamman viestinnän esimerkiksi koulujen eri tiimien, työparien ja suunnitteluryhmien välillä. Google Chat säilyttää niin henkilöiden kuin ryhmienkin keskusteluhistorian, joten aiempaan viestintään on helppo palata. Chatin ja Huoneiden kautta keskustelu on sähköposteja helppolukuisempaa ja jäsennellympää, eikä virallinen sähköpostiviestintä huku useiden lyhyiden kommenttien sekaan.

Paras käytettävyys saavutetaan käyttämällä Gmail-sovellusta, jolloin pikaviestit näkyvät Gmailin välilehdellä omina ikkunoinaan. Pikaviestiin voi liittää myös linkkejä asiakirjoihin, mutta varsinaiset liitteet ja virallinen yhteydenpito on hyvä hoitaa edelleen sähköpostin välityksellä. Vaikkei Gmail olisikaan organisaation ensisijainen sähköpostiohjelma, Google Chatia voi käyttää Googlen edu-tunnuksilla ja avullamme on myös mahdollisuus saada organisaation sähköpostiviestintä kulkemaan Gmailin välityksellä, vaikka organisaatio käyttäisikin pääasiallisesti muuta sähköpostiohjelmaa.

Edelliset ominaisuudet tulevat käyttöön alkusyksyn aikana kaikille Google Suite for Education -käyttäjille, mikäli organisaation pääkäyttäjä on ottanut ominaisuudet käyttöön. Lisäksi jo aiemmin Gmailiin integroitu Google Meet laajentaa suunnittelutyön ja viestinnän mahdollisuuksia entuudestaan - tarpeeton välilehtien vaihtelu jää pois ja opettaja voi keskittyä oleelliseen myös viestinnässään.

Sami Marttinen
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Gmailin allekirjoituksessa uusi ominaisuus
Gmailin allekirjoituksessa uusi ominaisuus
16 tammikuuta, 2013

Gmailin automaattinen allekirjoitus on mahdollista asettaa sähköpostin asetuksista, välilehdeltä Yleiset. Aikaisemmin mo...

Lisää kommentteja Google Dokumentteihin ja määrittele niiden ilmoitusasetukset
Lisää kommentteja Google Dokumentteihin ja määrittele niiden ilmoitusasetukset
15 huhtikuuta, 2013

Drivellä luotavissa Google Dokumenteissa on mahdollista hyödyntää kommentointia. Tämä on erittäin tehokas tapa lisätä jo...

Uusi Google Groups for Business näkymä
Uusi Google Groups for Business näkymä
6 heinäkuuta, 2012

Google Groups (Keskusteluryhmät) on päivittynyt nyt uudeksi ja entistä paremmaksi Google Groups for Business- sovellukse...