Google on julkaissut mielenkiintoisen uuden beta-ohjelman G Suite for Education -tunnuksilla Classroomia tai uutta Google Assigments-ominaisuutta käyttäville tahoille. Kyse on Google Docsissa toimivasta tekstin alkuperäisyyden tarkistuksesta, joka beta-vaiheessa kulkee nimellä "originality report".

Toiminto skannaa oppilaan Classroomin tai Assigmentsin kautta palauttaman Docs-tiedoston ja vertaa sitä tuhansiin verkkosivuihin ja kirjoihin etsien yhtäläisyyksiä. Tavoitteena on helpottaa opettajien työtä oppilaan tekstin aitouden tarkistamisessa. Oppilaita toiminto tukee jo tehtävän kirjoitusvaiheessa antaen palautetta ja mahdollisuuden korjata tekstiä ennen sen palauttamista. Beta-ohjelman aikana ainoa tuettu kieli on englanti.

Googlen julkaisemiin beta-ohjelmiin voi hakea mukaan, mutta kaikki halukkaat eivät aina tule valituiksi. Beta-vaiheen tarkoituksena on testata toimintoa ja kerätä siitä käyttökokemusta. Yleensä toiminnot myöhemmin julkaistaan kaikkien käyttäjien saataville. Verkkotunnuksesi admin voi hakea mukaan "originality reports" beta-ohjelmaan täältä.



Myöhemmin toiminnon ollessa kaikkien käyttäjien saatavilla, opettajilla on mahdollisuus katsoa maksutta 3 raporttia opettamaansa kurssia kohden. Rajoittamaton raporttien katsominen tulee sisältymään G Suite Enterprise for Education -tunnuksiin. Beta-vaiheen aikana käytössä ei ole rajoituksia mukaan valituille henkilöille. 

Oppilaat saavat kaikissa EDU-tunnuksissa käyttöönsä niin beta-vaiheen aikana kuin toiminnon julkaisun jälkeenkin 3 raporttia tehtävää kohden opettajan otettua toiminnon tehtäväkohtaisesti käyttöön. 

Google Assigments

Toinen beta-uutuus on Google Assigments, joka oikeastaan laajentaa Googlen Course Kit -ratkaisua. Se on suunnattu erityisesti sellaisille oppilaitoksille, jotka käyttävät G Suite-tuotteita, mutta eivät niinkään Classroomia. Tällöin oppilaitoksen käytössä olevaan LMS-järjestelmään voidaan integroida Google Dokumenttien parhaat ominaisuudet ja nyt Assigmentsin kautta myös tehtävät. 
Mukavaa alkanutta syyslukukautta kaikille! 
Mia 
Marketing & Change Management Manager
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutta Gmailissa: muotoile lomavastaajan teksti
Uutta Gmailissa: muotoile lomavastaajan teksti
18 joulukuuta, 2012

Tänään on julkaistu Gmailin Lomavastaajaan uusia ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista muotoilla Lomavastaajan vie...

Uutta Gmailissa: muotoile lomavastaajan teksti
Uutta Gmailissa: muotoile lomavastaajan teksti
18 joulukuuta, 2012

Tänään on julkaistu Gmailin Lomavastaajaan uusia ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista muotoilla Lomavastaajan vie...

Gmail vinkki: kirjaudu ulos etänä
Gmail vinkki: kirjaudu ulos etänä
24 heinäkuuta, 2012

Tiesitkö, että voit kirjautua Gmailista ulos myös etänä. Loistava toiminto, jota jokainen käyttäjä joskus melko varmasti...