Google Sitesin uusi ja vanha versio ovat eläneet rinnakkain jo vuoden päivät. Vihdoin Google on julkaissut paljon odotetun siirtotyökalun, jonka avulla Sitesin vanhalla versiolla tehdyt sivustot saadaan siirrettyä Sitesin uudelle pohjalle. Siirtotyökalu julkaistiin pääkäyttäjille 22.5, ja kaikille käyttäjille sen hyödyntäminen soveltuvien sivustojen kohdalla tulee mahdolliseksi 19.6.

Siirto tapahtuu niin, että vanha sivusto muuttuu uudessa Sitesissa aluksi luonnokseksi, jota voi rauhassa muokata, ja katsoa siirron onnistuneen. Alkuperäinen versio sivustosta säilyy edelleen Sitesin vanhassa versiossa. Kun siirretty sivusto ollaan valmiita julkaisemaan, voidaan se julkaista uuteen URL-osoitteeseen tai samaan kuin vanha sivusto, jolloin se korvaa sivuston aikaisemman version. 

Kannattaa varautua siihen, että sivusto ei siirry täysin 1:1, sillä Sitesin uusi ja vanha versio ovat varsin erilaiset. Tarkemmin siirtotyökalun tukevia ominaisuuksia voi katsoa Google tukisivustolta:  what to expect when you convert a site.
Siirtotyökalu ei aluksi toimi kaikilla Google Sitesin vanhalla versiolla tehdyillä sivustoilla. Oman sivuston yhteensopivuuden voi tarkistaa työkalun vanhalta puolelta:
  • Yläreunassa tulisi näkyä banneri “New: Convert to new Sites”
  • Linkki vasemman reunan navigoinnissa: Asetukset > Hallinnoi sivua > Siirrä uuteen Sitesiin
Jos et näe kumpaakaan vaihtoehtoa sivustosi kohdalla, sitä ei voida siirtää Sitesin uuteen versioon. Tähän voi olla monia syitä, mutta todennäköisimmin sivustosi sisältää ominaisuuksia, joita siirtotyökalu ei vielä tue. Tilannetta kannattaa seurata tulevaisuudessa.  

Mia Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!