Syksy tuo tullessaan monia mielenkiintoisia uudistuksia Googlen tuotteisiin. Tulemme kertomaan näistä päivityksistä blogissamme niiden ollessa ajankohtaisia ja heti ensimmäiseksi esille nousee Google+ -palvelun uudistukset.

Jo tovin Google+ -käyttäjät ovat voineet valita siirtyvätkö he uuteen versioon palvelusta vai pitäytyvätkö toistaiseksi vielä vanhassa versiossa. Google on nyt ilmoittanut siirtävänsä kaikki käyttäjät vanhasta Google+ versiosta automaattisesti uuteen ja samalla eri versioiden välinen rinnakkaiselo päättyy. Siirtymäajaksi on kerrottu noin 60 päivää (alkaen 14.7.2016). Tämä on osa isompaa uudistusta, jossa Google+ -palvelusta tulee osa Google Apps for Work-tuotekokonaisuuden ydinpalveluja. GAFE-käyttäjien kohdalla Google+ pysyy ennallaan osana palvelukokonaisuutta.
Jos yrityksessäsi hyödynnetään Google+:saa osana viestintää, suosittelen tutustumaan alla oleviin lisätietoihin koskien tulevaa muutosta.
Mikä muuttuu?
  • Google+ ‑palvelusta tulee Google Apps ‑verkkotunnuksesi ydinpalvelu. Google+ Transition Guide ‑siirtymisoppaassa määritellyn siirtymisajan jälkeen voimassa oleva Google Apps ‑sopimuksesi kattaa myös Google+ ‑palvelun. Sitä koskevat samat tekniseen tukeen ja palvelutasoon liittyvät sitoumukset kuin muitakin ydinpalveluja.
  • Siirtymisen myötä nykyiset Google+ ‑käyttäjät täytyy siirtää uuteen käyttöliittymään, josta tiedotettiin 17. marraskuuta 2015. Uusi Google+ täyttää ydinpalveluilta vaadittavat edellytykset, ja sitä on parannettu niin, että sen käyttö ja siinä siirtyminen on entistä yksinkertaisempaa.
  • Lähikuukausien aikana kaikki verkkotunnuksesi Google+ ‑käyttäjät siirretään automaattisesti uuteen käyttöliittymään. Alkuvaiheessa siirrosta on mahdollisuus kieltäytyä, mutta kaikki käyttäjät tullaan siirtämään viimeistään myöhemmässä vaiheessa. Yksityiskohtaista tietoa siirtymisajasta on Google+ Transition Guide ‑siirtymisoppaassa.

Toimi näin:

  • Siirtymäajan ollessa käynnissä, kartoita yrityksesi Google+ -palvelun käyttötapaukset ja valmistautudu tiedottamaan käyttäjiä tarvittaessa. Google+ Transition Guide ‑siirtymisoppaasta löydät hyviä ohjeita ja tiedot ominaisuuksista, joita Google+ -palvelun uudessa versiossa ei ole.
  • Kaipaatko apua muutoksen kanssa? Ota yhteyttä meihin: tuki@cloudpoint.fi

Mia
Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Tulevat muutokset palvelussa Google+
Tulevat muutokset palvelussa Google+
9 elokuuta, 2016

Syksy tuo tullessaan monia mielenkiintoisia uudistuksia Googlen tuotteisiin. Tulemme kertomaan näistä päivityksistä blog...

Google+ mobiiliohjeet
Google+ mobiiliohjeet
28 maaliskuuta, 2013

Jos eteen tulee tilanne, jossa tarvitsisi apua Google+ mobiilisovelluksen käytön kanssa, kannattaa suunnata Googlen tuki...

Google+ mobiiliohjeet
Google+ mobiiliohjeet
28 maaliskuuta, 2013

Jos eteen tulee tilanne, jossa tarvitsisi apua Google+ mobiilisovelluksen käytön kanssa, kannattaa suunnata Googlen tuki...