Chromebookit ovat lyhyessä ajassa nousseet koulujen suosituimmaksi valinnaksi laitehankintoja mietittäessä. Niiden avulla on viety oppimista digitaaliseen suuntaan vauhdilla niin Suomessa kuin maailmallakin. Google julkaisi taannoin kertomukset Texasista ja Pohjois-Carolinasta, joissa oppilaat ja opettajat voivat pitää toisiinsa paremmin yhteyttä, sekä laajentaa opiskelua monimuotoisempaan suuntaan Chromebookien avulla. Laitteiden suosio kouluissa ei kuitenkaan perustu ainoastaan niiden käyttöominaisuuksiin. Tiukkojen budjettien aikakaudella suuri merkitys on myös sillä, että Chromebookit ovat oppilaitoksille erittäin edullinen valinta.

Google on tutkinut kansainvälisellä tasolla tehtyjä käyttöönottoja ja niiden vaikutuksia, jonka pohjalta on raportoitu mm. seuraavia tuloksia:
Plymouth-Cantonin peruskoulut Michiganissa onnistuivat säästämään 200 000$ pelkästään kolmasluokkalaisten laitteista valitsemalla Chromebookit perinteisten tietokoneiden sijaan. Vastaavasti Briteissä toimiva 76 oppilaitoksen Academies Enterprise Trust ilmoitti laskeneensa säästävänsä 7,7 miljoonaa puntaa seuraavan 5 vuoden aikana hyödyntämällä Google Apps for Education -sovelluksia ja valitsemalla Chromebook -tietokoneet.

Tähän on tietysti helppo todeta, että tuskin pätevät tuollaiset lukemat meillä pikkuisessa Suomessa.
Se on aivan totta, säästöjä saadaan suhteessa kuluihin. Jotta tulokset saataisiin laajemmin kattamaan kaikkia oppilaitoksia, Google teetti IDC:n toteuttaman kyselyn "The Economic Value of Chromebooks for Educational Institutions" kymmenessä Chromebookeja käyttävässä koulussa (294 620 oppilasta), 7 eri maassa (USA, Kanada, UK, Ruotsi, Tanska, Australia ja Uusi-Seelanti). Kyselyssä selvitettiin erilaisin keinoin Chromebookien käyttöönottamiseen liittyviä kustannuksia ja niiden vaikutuksia. Seuraavia tuloksia saatiin selville:

Eräästä tutkimuksessa mukana olleesta koulusta kerrottiin, että Chromebookien edullinen hintataso ja kustannustehokkuus mahdollistivat heidän alueellaan oman Chromebookin hankkimisen jokaiselle oppilaalle. Samaan ei olisi ollut mahdollisuutta kalliimmilla laitteilla tai ainakin tavoitteen saavuttamiseen olisi kulunut runsaasti enemmän aikaa.

IDC:n tutkimuksen "The Economic Value of Chromebooks for Educational Institutions" voit lukea kokonaisuudessaan täältä. Voit myös laskea millaisia kustannussäästöjä Chromebookit toisivat omassa oppilaitoksessasi.

Aurinkoista alkanutta vuotta kaikille!
Mia
Google for Work muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Nomen mahdollistaa Google-integraation MPASSid-palveluun
Nomen mahdollistaa Google-integraation MPASSid-palveluun
12 helmikuuta, 2019

Palveluiden helppo hallittavuus ja niiden sujuva käyttäminen on olennainen tekijä opetuspalveluille. Nomen tarjoaa helpp...

Olemme muuttaneet uusiin toimitiloihin
11 joulukuuta, 2017

Henkilöstömäärämme kasvaessa jo pitkään palvellut toimitilamme Kalliossa kävi ahtaaksi, joten koitti aika uuden toimisto...

Miksi koulut suosivat Chromebookeja?
Miksi koulut suosivat Chromebookeja?
4 tammikuuta, 2016

Chromebookit ovat lyhyessä ajassa nousseet koulujen suosituimmaksi valinnaksi laitehankintoja mietittäessä. Niiden avull...