Jokaisessa työssä ja jokaisessa koulupäivässä on paljon sellaisia asioita joihin haluaa keskittyä täysillä. Silloin huomio ei saa harhailla toimimattomaan tai hankalasti käytettävään tekniikkaan. Sovellukset joita käytämme on tarkoitettu tukemaan sujuvaa työskentelyä ja juuri siinä osa-alueessa Drive ja Google Dokumentit ovat lyömättömiä.
Loistavastakin voi aina parantaa, kuten Google Dokumentteihin julkaistun tuoreen päivityksen myötä voidaan todeta.


Ole tehokkaampi liikkuessasi
Google Docs -asiakirjan uusissa ominaisuuksissa on erityisesti huomioitu liikkuva työ.

Asiakirjan Tutkimus-työkalu Androidissa
Asiakirjan Tutkimus-ominaisuus avaa dokumentin rinnalle pienessä koossa Googlen hakukoneen, jonka avulla voi dokumentista poistumatta etsiä tietoa. Kun tärkeä informaatio löytyy, sen voi napin painalluksella lisätä dokumenttiin. Ominaisuus saapuu Android -mobiililaitteiden Google Docs -sovellukseen.

Puheesta tekstiksi Google Dokumentissa
Sanele puhelimen mikrofoniin idea ja uusi Puhekirjoitus-ominaisuus purkaa sen Google Asiakirjaan tekstiksi. Ominaisuus tulee saataville Chrome-selaimeen ja Android sekä iOS-mobiilisovelluksiin. Jos haluat käyttää ominaisuutta selaimessa, valitse Työkalut-valikosta kohta Puhekirjoitus ja klikkaa mikrofonia. Mobiililaitteella mikrofonikuvakkeen löytää näppäimistöstä.
Puhekirjoitus toimii yli 40 kielellä.

Työskentele paremmin yhdessä

Seuraavat uudet ominaisuudet on suunniteltu erityisesti tukemaan yhdessä työskentelyä Google Dokumenttien Asiakirjoissa, Esityksissä ja Lomakkeissa.

Asiakirjan uusimmat muutokset
Tarkista nopeasti dokumentissa edellisen käyntisi jälkeen tapahtuneet muutokset (ja niiden tekijät) pysyäksesi aina ajantasalla. Tätä varten dokumentteihin tulee yläreunaan uusi Katso uudet muutokset -painike.

Uudistuneet Google Lomakkeet
Kyselyt, ilmoittautumisten kerääminen vanhaimpain iltaan ja palautteet luonnistuvat helposti Google Lomakkeen avulla. Uusi versio tuo tullessaan joukon uusia teemoja ja fontteja, mahdollisuuden lisätä omia kuvia (myös GIF-animaatioita!) ja videoita, jonka lisäksi Lomaketta on uudistettu mobiilikäytettävämmäksi.

Kokeile uutta Google Lomaketta vierailemalla tällä sivustolla. Voit toistaiseksi vaihtaa takaisin vanhaan Lomakkeeseen ja uutta versiota hyödyntävät vain linkin kautta luodut lomakkeen. Kyseessä on aikaisen vaiheen julkaisu uusista Lomakkeista, joiden käyttäminen on vapaaehtoista ja joihin tullaan myöhemmin lisäämään uusia ominaisuuksia.

Google Fonttien ja Microsoft® Wordin sekä PowerPointin yhteensopivuus
Google Fonttien yhteensopivuutta Microsoft Wordin ja Powerpointin kanssa on parannettu PC-koneille. Jatkossa kun lataat Google Asiakirjana luodun dokumentin perinteiseksi tiedostoksi PC:lle, Googlen omien fonttien muotoilu säilyy paremmin.

Keskity sisällötuottamiseen 
Luo entistä ehompia dokumentteja Google Asiakirjan, Laskentataulukon ja Esitysten muodossa, erityisesti hyödyntäen alla kuvattuja uusia toimintoja.

Helpompaa datan analysointia Laskentataulukossa
Suurissa laskentataulukoissa on paljon tietoa, jonka analysointi voi joskus olla työlästä. Helpottamaan tätä operaatiota Google Laskentataulukoihin on lisätty Tutki -toiminto (selainversio ja Android-mobiilisovellus), joka analysoi dataasi ja automaattisesti luo visuaalisia kaavioita tietojen pohjalta. Valitsemalla eri soluja saat muutettua niitä tietoja, joita kuvaaja käsittelee.


Osittainen solumuotoili Laskentataulukossa
Aikaisemmin Laskentataulukoissa oli mahdollista muokata jokaisen solun sisällä olevaa tekstiä kokonaisuutena. Nyt yksittäisten merkkien muotoilu solun sisällä on mahdollista Driven selainversiossa ja Android-mobiilisovelluksessa.

Asiakirjojen, Laskentataulukoiden ja Esitysten mallipohjat
Mallipohjat ovat erinomainen apu silloin kun haluat keskittyä ulkoasun muotoilun sijaan itse sisältöön. Lähitulevaisuudessa käyttäjille saapuvien Asiakirjojen, Laskentataulukoiden ja Esitysten mallipohjien avulla luot hetkessä uutiskirjeen, tapaustutkimuksen tai vaikkapa esityksen. Aluksi mallipohjia on saatavilla vain englanniksi, mutta tulevaisuudessa niitä on tarkoitus tulla myös muille kielille. Löydät ne julkaisun jälkeen Docs, Sheets, ja Slides -sovellusten etusivuilta.

Aiemmin julkaistut omat mallipohjat (drive.google.com/templates) säilyvät käytössä uusien mallipohjien saapumisen jälkeenkin.

Google Esitysten teemat
Google Esitysten uusien mallipohjien lisäksi työkaluun on julkaistu 22 uutta teemaa, joista osa on päivitettyjä versioita aikaisemmista teemoista ja osa on kokonaan uusia. Jos sinulla on vanhoja teemoja käytössäsi, säilyvät Esitykset entisellään.

Osa uusista ominaisuuksista on saapunut käyttäjille nopeana julkaisuna ja on jo todennäköisesti käytettävissä. Osa saapuu lähiviikkojen aikana. Jos jokin ylläkuvatuista toiminnoista ei siis heti ole näkösällä, seuraa tilannetta tulevina viikkoina.


Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Drive: muutosten ehdottaminen Google Dokumentteihin
Drive: muutosten ehdottaminen Google Dokumentteihin
3 heinäkuuta, 2014

Ehdotukset ovat Google Dokumenttien uusi ominaisuus, joka tukee yhdessä työskentelyä tiimiläistesi kanssa. Toiminto on k...

Drive: muutosten ehdottaminen Google Dokumentteihin
Drive: muutosten ehdottaminen Google Dokumentteihin
3 heinäkuuta, 2014

Ehdotukset ovat Google Dokumenttien uusi ominaisuus, joka tukee yhdessä työskentelyä tiimiläistesi kanssa. Toiminto on k...

Google kehittää uusien ominaisuuksien julkaisuviestintää
7 heinäkuuta, 2015

Asiakaspalautteen pohjalta Google on tänään ilmoittanut kehittävänsä uusien ominaisuuksien julkaisun viestintää, joka ma...