Vaikka kesälomat ovat pyörähtäneet jo monessa koulussa käyntiin, Google on julkaissut kaksi uutta kokeellisempaa sovellusta hyödynnettäväksi luokkahuoneissa. Tuotteet eivät ole varsinaisia osia Google for Education -tuotteelle, vaan kyse on enemmänkin ratkaisuista joita voi luovasti hyödyntää opetuksessa.

Google Expeditions
Expeditionsin avulla voitte oppilaiden kanssa matkata vaikka toiselle puolella maailmaa, poistumatta luokasta. Ideana on, että mobiililaitteeseen asennettavan sovelluksen avulla ja sen ympärille kiinnitettävien cardboard -lasien kautta oppilaat voivat kurkistella vaikkapa Versaillesiin.

Kokeelliseen projektiin voi tällä hetkellä ilmoittaa halukkuutensa liittyä mukaan tämän lomakkeen kautta. Voit myös ilmoittautua mukaan tuottamaan materiaalia palveluun.

Google Tone
Google Tone on Chrome-selaimen lisäosa, joka mahdollistaa minkä tahansa URL-osoiteen lähettämisen kuuloetäisyydellä oleviin tietokoneisiin. Opettaja voi siis helposti lähettää luokassa omalta koneeltaan oppilaiden koneille haluamansa sivuston osoitteen (uutinen, blogi, YouTube video, hakutuloksia...) kun lisäosa on otettu käyttöön niin opettajan kuin oppilaankin Chrome-selaimissa.
Google Tone hyödyntää laitteiden mikrofonia tunnistaakseen lähellä olevat koneet. Tästä syystä häiriöitä saattaa esiintyä meluisissa tiloissa, pitkän välimatkan vuoksi tai siitä syystä, että laitteessa ei ole mikrofonia.

Google Tonen voit asentaa Chromeen täältä.


Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uutta! Nyt YouTube myös Google Apps -tileissä
Uutta! Nyt YouTube myös Google Apps -tileissä
20 helmikuuta, 2013

Juuri julkaistun päivityksen myötä YouTube on saatavilla nyt myös Google Apps käyttäjille. Aikaisemmin palvelu on ollut ...

Hangouts uutuuksia Google Apps käyttäjille
Hangouts uutuuksia Google Apps käyttäjille
22 marraskuuta, 2013

Hangouts pikaviestin ja videoneuvottelut ovat tuoneet ratkaisun monen yrityksen yhteydenpitoon ja viestintään. Erityisen...

Hangouts uutuuksia Google Apps käyttäjille
Hangouts uutuuksia Google Apps käyttäjille
22 marraskuuta, 2013

Hangouts pikaviestin ja videoneuvottelut ovat tuoneet ratkaisun monen yrityksen yhteydenpitoon ja viestintään. Erityisen...