Olemme tämän syksyn aikana olleet mukana toteuttamassa Innokampuksen ja DNA:n järjestämää  Tartu Ideaan ideakilpailua, jonka karsintavaiheen esityksiä on ollut mahdollista seurata suorina lähetyksinä verkossa. Tämä mahdollistui Google for Work -sovellusten avulla, joista hyödynsimme kokonaisuuden pystyttämiseen Google+:saa, Youtubea ja Hangouts on Air -livelähetyksiä. 
Mikä on Tartu Ideaan?

Tartu Ideaan on valtakunnallinen ideakilpailu, jossa ideointi tuodaan ruohonjuuritasolle. Kilpailussa yritys tai järjestö antaa haasteen, johon opiskelijat kehittävät joukkueena ratkaisuja. Tartu Ideaan -kisan esikarsintavaiheessa mukana oli 45 lukiota ja 2 ammattikoulua. Karsinnassa kuultiin lähes 400 ideaa, joista 50 on kaupallistettavissa. Näiden joukosta tuomaristo valitsi 9 parasta joukkuetta jatkoon.

Karsintavaiheen videoihin voit tutustua täältä
Cloudpoint pystytti Google-ympäristön
Tapahtuman järjestämiseksi me teimme sen mitä osaamme parhaiten, eli pystytimme Google for Work-sovellusympäristön ja teimme tarvittavat tekniset toimenpiteet. Asiantuntijamme rakensivat taltiointiin toimivan kokonaisuuden hyödyntäen Google+ -palvelua, YouTubea ja Hangouts on Air -livelähetyksiä. Huolellisen pohjatyön avulla kilpailuun osallistuvien joukkueiden ei tarvinnut kilpailupäivänä kuin käynnistää esivalmisteltu lähetys paikalle toimitetulla Chromebook -tietokoneella. Lähetys oli seurattavissa suorana verkossa ja se tallentui automaattisesti myöhempää tarkastelua varten kilpailun YouTube kanavalle.
Perjantaina onkin tiedossa jännät paikat kun kilpailun finaali järjestetään 28.11.2014 Helsingissä. Peukut pystyyn ja onnea voittajille jo etukäteen!
Suoraa finaalilähetystä voit seurata täältä.
Lauri Kaski
Google Apps asiantuntija ja Cloudpointin toimitusjohtaja
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan  

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!