Tällä viikolla on julkaistu useita päivityksiä, erityisesti mobiilisovellusten puolelle. Teimme pienen yhteenvedon uudistuksista eri tuotteiden kohdalta.

Gmail ja Google Kalenterin uudet mobiilisovellukset

Android laitteille suunnatut Gmailin ja Google Kalenterin mobiilisovellukset uudistuivat merkittävästi molempien saadessa uudenlaisen ulkoasun ja joukon uusia toiminnallisuuksia. 
Tässä tärkeimmät:
Gmail
 • Kaikki parhaat ominaisuudet uudessa raikkaassa käyttöliittymässä.
 • Yksi sovellus kaikille sähköposteillesi: Lue ja lähetä sähköpostia Yahoo Mail-, Outlook.com- ja muista tileistä suoraan Gmail-sovelluksessa.
 • Parannettu tablet-käyttöliittymä, johon kuuluu nopeammat siirtymät postilaatikon luokkien ja eri tilien välillä.
 • Android Lollipop -käyttäjille lisäparannuksia, kuten hiljaisten lukitusnäyttöilmoitusten piilottaminen.
Gmailin kohdalla myös uudesta Inbox by Gmail -sovelluksesta on kohistu. Inbox by Gmail edellyttää kutsua. Pyydä kutsu lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen inbox@google.com.

Kalenteri
 • Täysin uudistunut ulkoasu
 • Gmail tapahtumat suoraan kalenteriin merkinnöiksi
 • Uusi versio tulee toimimaan kaikissa laitteissa, jotka käyttävät Android 4,1 versiota tai uudempaa
 • Tutustu tarkemmin täällä
Vastaavat päivitykset ovat odotettavissa pian myös iOS-pohjaisille laitteille. 

Google for Work hallinnan mobiilisovellus

Organisaatioiden pääkäyttäjille tarkoitettu Google Admin -mobiilisovellus on saanut seuraavat uudistukset Android-versioonsa:
 • Nelinumeroinen PIN-koodi kaikkiin laitteisiin (valinnainen): Mahdollisuus lisätä nelinumeroinen PIN-koodi sovellukseen kirjautumiseksi. Sama koodi toimii kirjauduttaessa eri laitteista.
 • Tilien välillä vaihtaminen: Jos hallinnoit useita eri verkkotunnuksia, voit liikkua niiden välillä sovelluksissa ilman, että sinun tarvitsee kirjautua välillä ulos ja uudelleen sisään. 
 • Ulkoasun ja bugien korjauksia

Drive mobiilisovellus Android-laitteille

Myös Driven mobiilisovellusta kohennettiin ja uusia ominaisuuksia ovat mm:
 • Parannettu käyttöoikeuden jakaminen, jossa voit nyt määritellä tarkemmin haluamasi käyttöoikeuden muille henkilöille.
 • Hakuominaisuuksien parannuksia
 • PDF-tiedostojen esikatselu antaa jatkossa etsiä, valita ja kopioida tekstiä tiedoston sisältä.


Avaa tiedostot omissa ohjelmissaan suoraan Driveltä

Chrome-selaimen uuden lisäosan avulla voit avata Drivellä olevat tiedostot suoraan tietokoneellesi asennetuissa ohjelmissa. Hyvä esimerkki tästä on kuvatiedostot, jotka voit avata suoraan vaikkapa Photoshopissa. 
Lisäosan selaimeesi voit asentaa  täältä. Varmistathan, että olet jo päivittänyt Drivesi uusimpaan versioon ennenkuin asennat lisäosan. 
Lisäksi sinulla tullee olla asennettuna Driven työpöytäsovellus.
Näiden asentamisen jälkeen, klikkaa hiiren oikeaa painiketta valitsemasi tiedoston päällä Drivellä. 
Valitse sitten Avaa sovelluksessa ja haluttu ohjelma. 


Poistuvat tuotteet

Google Laskentataulukoiden vanhat versiot ja Google Talk -pikaviestimen työpöytäsovellus ovat poistumassa. Joillakin käyttäjistä saattaa edelleen olla pikaviestimen vanha versio käytössä tai sitten Drivellä ennen Laskentataulukoiden uutta versiota luotuja dokumentteja, jotka tullaan automaattisesti siirtämään uudelle pohjalle. 
Pikaviestimen työpöytäsovellus:
Aikaisempi versio pikaviestimestä on kulkenut nimellä Google Talk, uuden sen sijaan olessa nimeltään Hangouts. Nämä kaksi versiota ovat jo pitkään toimineet rinnakkain ja esimerkiksi mobiilisovellus on pitkään löytynyt vain Hangouts nimellä. Nyt palvelun Windows-tietokoneille asennettava työpöytäsovellus poistuu kokonaan. Jatkossa vastaavan toiminnon voi asentaa Hangouts nimellä täältä:  http://goo.gl/yglfk6
Google Laskentataulukot
Google Laskentataulukoiden vanhaa versiota hyödyntävät dokumentit (luotu ennen joulukuuta 2013)muutetaan automaattisesti Laskentataulukoiden uudempaan versioon seuraavien viikkojen aikana, alkaen ensi viikosta. Tämä muutos ei vaadi käyttäjiltä toimenpiteitä. 
Samu Nurmi

Cloudpointin vikkelä puhemies ja myyntitykki

Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Paljon uudistuksia Google-tuotteisiin
Paljon uudistuksia Google-tuotteisiin
7 marraskuuta, 2014

Tällä viikolla on julkaistu useita päivityksiä, erityisesti mobiilisovellusten puolelle. Teimme pienen yhteenvedon uudis...

Uutuutena Google+ kustomoidut URL-osoitteet
Uutuutena Google+ kustomoidut URL-osoitteet
30 lokakuuta, 2013

Nyt Google+ profiileihin ja sivuihin voi hakea muokatun URL-osoitteen! Aikaisemmin profiilien ja sivujen URL-osoitteet o...

Uutuutena Google+ kustomoidut URL-osoitteet
Uutuutena Google+ kustomoidut URL-osoitteet
30 lokakuuta, 2013

Nyt Google+ profiileihin ja sivuihin voi hakea muokatun URL-osoitteen! Aikaisemmin profiilien ja sivujen URL-osoitteet o...