Google tarjoaa oppilaitoksille ilmaiseksi Google Apps for Education -kokonaisuuden. Palvelu koostuu Googlen kehittämistä viestinnän ja hallinnan työkaluista. Näistä yleisimmin oppilaitoksissa on käytössä Drive ja Classroom. Auttaessamme oppilaitoksia siirtymään Googlen palveluihin huomasimme haasteen käyttäjätilien luomisessa: Oppilaitoksissa on satoja käyttäjiä, joista iso osa tulee ja poistuu aina lukukauden vaihtuessa. Tämä prosessi vaati automatisointia.

Kouluilla on usein oppilaiden ja henkilökunnan hallintaan Primus-tietokantaohjelma, johon on tallennettu tiedot mm. oppilaista, opettajista ja luokista. Tästä tiedosta olisi helppo luoda käyttäjätilit ja ryhmät, mutta valmista työkalua ei ollut olemassa.

Tästä käynnistyi projekti Primus to Google. Google tarjoaa kattavat ohjelmointirajapinnat käyttäjien hallintaan ja pienen selvittelyn jälkeen huomasin, että kaikki tarvittavat palaset ovat saatavilla. Primus-tietokannasta voidaan tallentaa käsin tai PrimusQuery-lisäosalla vedos, josta kehittämäni sovellus luo Google-tilin uusille oppilaille ja opettajille, sekä merkitsee lähtevien oppilaiden tilit poistuviksi. Myös ryhmät, joiden yleisimmin käytetty ominaisuus on sähköpostin jakelulista, voidaan luoda automaattisesti. Ryhmän jäseniksi tulevat luokan oppilaat ja ylläpitäjäksi luokan opettaja. Näin voidaan helposti lähettää sähköpostiviesti tai jakaa dokumentti Google Drive:stä esimerkiksi kaikille yhdeksäsluokkalaisille.

Lisäksi olen lisännyt järjestelmänvalvojille suunnatun organisaatioiden hallinnan. Käytännön tarve tälle näkyy Google+ -palvelun poiskytkemisellä alle 13-vuotiailta Google Apps for Education-käyttöehtojen mukaisesti. Samoin voidaan esimerkiksi helposti rajoittaa alaluokkalaisten sähköposti vain koulun sisäiseen käyttöön.

Primus to Google on saatavilla Cloudpointin asiakkaille.
Lisätietoja tuotteesta: myynti@cloudpoint.fi tai 09-4257 9280

Jani Närvänen
Cloudpointin koodivelho, jonka käsissä syntyvät kustomoidut sovellukset.
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Primus to Google - käyttäjät automaattisesti Primuksesta Googleen
30 tammikuuta, 2014

Google tarjoaa oppilaitoksille ilmaiseksi Google Apps for Education -kokonaisuuden. Palvelu koostuu Googlen kehittämistä...

Primus to Google - uudet ominaisuudet
Primus to Google - uudet ominaisuudet
22 marraskuuta, 2016

Julkaisemme Primus to Googlen 3.0 -päivityksen tänään ja haluamme kertoa hieman tarkemmin sen sisältämistä uusista omina...

Primus to Google - uudet ominaisuudet
Primus to Google - uudet ominaisuudet
22 marraskuuta, 2016

Julkaisemme Primus to Googlen 3.0 -päivityksen tänään ja haluamme kertoa hieman tarkemmin sen sisältämistä uusista omina...