Google Dokumenttien Lomakkeille on lukuisia käyttökohteita aina yrityksen sisäisestä mielipidekartoituksesta vaikkapa verkkosivulle upotettuun yhteydenottolomakkeeseen tai kurssin palautekyselyyn. Lomakkeiden suuri vahvuus on niiden helppokäyttöinen muokkaustila ja sen monet mahdollisuudet luoda Lomakkeesta juuri sellainen kuin tarvitset. Tänään ominaisuuksiin on julkaistu muutamia loistavia uutuuksia, jotka hyödyttävät niin oppilaitos- kuin yrityskäyttäjiäkin.
Lomakkeen etenemispalkki
Varsinkin pitkiä kyselyitä täyttäessä saattaa joskus miettiä, paljonkohan kysymyksiä on vielä jäljellä? Hahmottamista helpottaa huomattavasti kun Lomakkeen reunassa voi nähdä prosentteina, kuinka suuren osan lomakkeesta on jo ehtinyt täyttää. 
Jos Lomaketta hyödyntää esimerkiksi oppilaitoksessa kokeen luomiseksi oppilaille, palkki auttaa oppilasta hahmottamaan paljonko kysymyksiä on jäljellä suhteessa käytettävissä olevaan aikaan. 

Etenemispalkin voi laittaa päälle Lomakkeen muokkaustilan yläreunasta.


Syötettyjen tietojen vahvistus

Saatat hyödyntää Lomaketta esimerkiksi verkkosivuillasi kerätäksesi yrityksesi postituslistalle liittyviä osoitteita. Syötetyn tiedon vahvistuksen avulla pystyt paremmin varmistamaan, että esimerkiksi sähköposti- ja URL-osoitteet tulevat oikein täytettynä. Näin vältyt keräämästä tietoa, joka ei ole sinulle hyödyllistä virheiden vuoksi.  

Tietojen vahvistuksen saat päälle valitsemaasi teksti -kysymykseen ensin luomalla kysymyksen ja klikkaamalla kohdan Tietojen vahvistus päälle. Valitse vaihtoehdoksi esim. Teksti, jolloin pääset Sisältää -kohdassa valitse vahvistettavan kohteen lajin. Jos Lomaketta täyttävä henkilö ei anna asetettua tietoa valittuun kohtaan, hän saa virheilmoituksen.  

Kyselyyn upotetut YouTube videot
YouTube videon voi nyt upottaa osaksi Lomaketta. Loistava toiminto jos esimerkiksi kaipaat kommentteja videosta tai oppilaitoksissa ominaisuutta voi hyödyntää koekysymyksen muodossa, jolloin videolta pyritään esimerkiksi havainnoimaan jotakin.

Lisää kustomoitu viesti Lomakkeen sulkemisen yhteydessä 
Kun Lomake suljetaan, toisinaan on  mukava vielä lähettää jokin viesti jos esimerkiksi olet joutunut kieltäytymään kutsusta, voit kertoa sopineesi aikaisemmin jo jotakin muuta samaan ajankohtaan.
Niin kauan kuin Lomakkeen yläreunassa (muokkaustilassa) on päällä valinta Hyväksytään vastaukset, lomakkeen täyttäjät voivat jättää sinulle viestejä. Klikkaa painiketta jos haluat estää ylimääräiset viestit.

Lähde ja kuvat: Drive Blog

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Osa 2: Wordpressin asentaminen Google App Enginelle
Osa 2: Wordpressin asentaminen Google App Enginelle
20 marraskuuta, 2013

Blogin ensimmäisessä osassa kerroimme Google Cloud Platformista ja siihen sisältyvästä Google App Enginestä, sekä siitä ...

Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
19 marraskuuta, 2013

Uudistimme VerkkoApsin verkkosivuston. Alati kehittyvässä verkkoviestinnässä tämä ei varsinaisesti ylitä uutiskynnystä, ...

Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
19 marraskuuta, 2013

Uudistimme VerkkoApsin verkkosivuston. Alati kehittyvässä verkkoviestinnässä tämä ei varsinaisesti ylitä uutiskynnystä, ...