Google ottaa turvallisuuden erityisen vakavasti ja joskus se aiheuttaa päänvaivaa muille kehittäjille. Tästä hyvänä esimerkkinä on Gmailin linkkien suodatus: sähköpostin sisältämät linkit, jotka eivät ole standardimuotoa (https,http..), tuhotaan viesteistä. Linkit ovat kuitenkin tallella raakaviestissä.


Miksi linkit sitten tuhotaan? Kaikkien URL-osoitteiden tukeminen hyperlinkkeinä mahdollistaisi sellaisten sähköpostiviestien lähettämisen Gmail-käyttäjille, joissa linkkiä klikkaamalla käynnistettäisiinkin käyttäjän koneella oleva haittaohjelma tavallisen selainikkunan sijaan. Näiden ei-verkkoprotokollaa käyttävien linkkien parsiminen viesteistä on siis perusteltua, mutta valitettavasti tämä tietoturvaominaisuus rajoittaa tiedonhallintaohjelmisto M-Filesin käyttöä. M-Filesin käyttämät m-files://-alkuiset URL-osoitteet, joilla viitataan dokumentteihin ja kohteisiin tietovarastossa, tuhoutuvat Gmail-viesteistä selainkäyttöliittymässä.

Käyttäjä voi avata sähköpostin työpöytäsovelluksella, jossa linkki näytetään normaalisti. Paras käyttökokemus kuitenkin saavutettaisiin kun dokumentin voisi avata suoraan selainpohjaisesta sähköpostista linkkiä klikkaamalla.

Meille VerkkoApsissa pilvipohjaisesta ratkaisusta perääntyminen näinkin yksinkertaisen syyn takia ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto. Ongelmasta inspiroituneena käynnistimme suunnittelutyön jonka lopputuloksena kehitimme Gmail Connector for M-Files -gadgetin, joka poimii sähköpostin raakaviestistä kaikki M-Files linkit ja näyttää ne siististi listana kyseisen sähköpostin alareunassa

Sovellus perustuu kahteen Googlen tuotteeseen. Gmail Contextual Gadget mahdollistaa sähköpostiin liitettävän gadgetin, jolla voidaan hakea sähköpostista tietoa, sekä Google Apps Scriptiin, jota käytetään sähköpostin raakaviestin hakemiseksi ja linkkien etsintään.

Tuotteen toiminnasta lisää sivuiltamme.


Sovellus on tänään julkaistu Google Apps Marketplacessa. Google Apps -asiakkaana voit asentaa sen organisaatiosi käyttöön veloituksetta.


Yrityksesi tarpeet täyttäviä ratkaisuja VerkkoApsista


Google Apps -sovellukset ovat oivallinen ratkaisu yritysten päivittäisiin tarpeisiin. Joskus asiakkaillamme kuitenkin on jokin erityisempi tarve, jota ei voida ratkaista suoraan Google -sovelluksilla. Tällaisissa tilanteissa on mahdollista etsiä jokin kolmannen osapuolen pilvipalvelu, joka integroituu yhteen Googlen tuotteiden kanssa. Aina sopivaa ratkaisua ei kuitenkaan löydy.
Me VerkkoApsissa tarjoamme apua tällaisissa tapauksissa joko tukemalla sovelluskehitystä tai toteuttamalla asiakkaan tarpeisiin sopivan sovelluksen. Usein kyseessä on hyvinkin yksinkertainen tarve, jonka ratkaisu parantaa huomattavasti käyttökokemusta.
Lisätietoa VerkkoApsin kehitystyöstä löydät täältä.


Haluatko tietää lisää gadgetin toiminnasta tai Google -tuotteista? Ota yhteyttä myynti@verkkoaps.fi tai 09-4257 9282

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Apps Connector for M-files: Document management made easy and safe
Google Apps Connector for M-files: Document management made easy and safe
2 huhtikuuta, 2014

Google Apps Connector for M-files is a new product designed for organizations who uses Google Apps -solutions and has a ...

Google Apps Connector for M-files: Document management made easy and safe
Google Apps Connector for M-files: Document management made easy and safe
2 huhtikuuta, 2014

Google Apps Connector for M-files is a new product designed for organizations who uses Google Apps -solutions and has a ...

Lanseeraamme uuden tuotteen: Gmail Connector for M-Files
Lanseeraamme uuden tuotteen: Gmail Connector for M-Files
12 kesäkuuta, 2013

Google ottaa turvallisuuden erityisen vakavasti ja joskus se aiheuttaa päänvaivaa muille kehittäjille. Tästä hyvänä esim...