Google julkaisi viime viikolla I/O 2012- tapahtumassa suuresti toivotun offline- muokkaus mahdollisuuden dokumenteille, jolloin dokumentin muokkaaminen onnistuu myös ilman verkkoyhteyttä ja muutokset integroidaan välittömästi verkkoyhteyden ollessa jälleen saatavilla. Erityisen hyödyllistä on ottaa offline- toiminto käyttöön mikäli liikut työsi puolesta paljon ja käytät kannettavaa tietokonetta. Tällöin olet varmasti usein alueella, jossa verkkoyhteys saattaa pätkiä tai olla heikko.


Näin otat offline toiminnon käyttöön:
(HUOM! Offline- toiminto vaatii toimiakseen uusimman version Chromesta tai ChromeOS:stä.)
  • Offline- toiminnon käyttöön ottaminen tapahtuu Driven oikean yläreunan ratas- kuvakkeesta, jonka alta löytyy nyt kohta "Ota käyttöön offline- toimintojen beta versio".
  • Valitse ensimmäisessä kohdassa "Set up", jonka jälkeen ohjelma siirtää toiseen vaiheeseen "Asenna Chrome verkkokaupasta"


  • Chrome verkkokaupasta saat ladattua Google Driven sovelluksen, jonka avulla offline muokkaus mahdollistuu


Kun offline- toiminto on asennettu Google Driveen, verkkoyhteyden pätkiminen esim. matkustettaessa junassa tai lentokoneessa, ei enää katkaise työskentelyä. Mikäli dokumentissa on useita muita henkilöitä muokkaamassa, heille tekemäsi muutokset näkyvät välittömästi verkkoyhteyden ollessa jälleen saatavilla, kuten myös heidän tekemänsä muutokset näkyvät sinulle. 

Taulukkolaskennan ja esitysten offline muokkaus toimintoa kehitetään kiivasta vauhtia ja sen pitäisi olla saatavilla piakkoin.


Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Osa 2: Wordpressin asentaminen Google App Enginelle
Osa 2: Wordpressin asentaminen Google App Enginelle
20 marraskuuta, 2013

Blogin ensimmäisessä osassa kerroimme Google Cloud Platformista ja siihen sisältyvästä Google App Enginestä, sekä siitä ...

Classroom jatkuvan arvioinnin tukena
Classroom jatkuvan arvioinnin tukena
15 syyskuuta, 2020

Google Classroomia käytetään useimmiten tehtävien jakamisen ja palauttamisen organisointiin, johon se soveltuu erinomais...

Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
Osa 1: Wordpress verkkosivuston toteutus Google App Engine alustalla
19 marraskuuta, 2013

Uudistimme VerkkoApsin verkkosivuston. Alati kehittyvässä verkkoviestinnässä tämä ei varsinaisesti ylitä uutiskynnystä, ...