Tehtäessä hakuja kosketusnäytöllisillä mobiililaitteilla kirjoittaminen virtuaalinäppäimistöllä on usein vaivalloista. Google kehittää jatkuvasti uusia tapoja helpottaa hakua, aikaisemmin on kerrottu esimerkiksi äänihausta, ennakoivasta hausta ja kuvahausta. Nyt hakuja voidaan tehdä mobiililaitteilla myös sormella kirjoittaen.


Toiminto voidaan ottaa käyttöön avaamalla Googlen hakusivu mobiililaitteen selaimella ja valitsemalla näytön alalaidasta “Asetukset” ja sallimalla “Käsinkirjoitus”.


Tableteissa asetukset löytyvät ratas-kuvakkeen takaa selaimen oikeassa yläkulmassa. 

Kun toiminto on aktivoitu, kirjoitusalusta saadaan esiin koskettamalla Käsinkirjoitus-kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa. Muutaman kirjoitetun kirjaimen jälkeen ennakoidut tulokset näkyvät hakukentän alapuolella, jos jokin näistä on etsitty vaihtoehto haku käynnistyy koskettamalla. Pidemmissä hauissa kirjoittamista voidaan jatkaa ja käyttää ennakoitujen hakujen vieressä olevia nuolia oikean vaihtoehdon valitsemiseksi.

Hakuja voidaan tehdä kirjoittamalla käytännössä koko näytön pinta-alalle.

Lisää vihjeitä käsin kirjoittamisen opiskeluun löytyy Googlen Help Centeristä [linkki]. Google-hakusivun saa nopeammin auki asettamalla Google.fi selaimeen kirjanmerkiksi ja aloitussivuksi [linkki].

Käsinkirjoitustoiminnon on tarkoitus täydentää, ei korvata, näppäimistön käyttö. Näppäimistö saadaan esiin milloin tahansa koskettamalla hakukenttää. Käsin kirjoittaminen on vielä kokeiluasteella ja toimii joillain selaimilla toisia paremmin. Android-laitteissa ominaisuus toimii parhaiten Chrome-selaimella. Toistaiseksi käsin kirjoittaminen toimii 27 kielellä  - suomi mukaan lukien - iOS5+-laitteissa, Android 2.3+ -puhelimissa ja Android 4.0+ -tableteissa.

Mukavia ja uudenlaisia hetkiä hakujen parissa!



Teksti ja kuvat: Google Finland Press Blog
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

LumApps - sosiaalinen intranet-ratkaisu, jota Googlekin suosittelee
LumApps - sosiaalinen intranet-ratkaisu, jota Googlekin suosittelee
23 toukokuuta, 2017

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että tuomme ensimmäisenä pohjoismaisena Google Cloud kumppanina saataville LumApps in...

Drive vinkki: luo ja jaa kansioita
Drive vinkki: luo ja jaa kansioita
23 heinäkuuta, 2012

Ajan mittaan Driveen kertyy omia ja jaettuja tiedostoja helposti suuriakin määriä. Siksi kansioiden käyttäminen ja niide...

Kalenteri vinkki: ehdotetut ajat
Kalenteri vinkki: ehdotetut ajat
23 heinäkuuta, 2012

Google Kalenteri on oiva apu kun haluat esimerkiksi luoda merkinnän kokouksesta ja kutsua myös muita paikalle. Joskus ku...