Oletko jo kuullut Jamboardista? Jos työskentelet opetusalalla, saatat olla samaa mieltä siitä, että valkotaululla on edelleen paikkansa luokkahuonetyöskentelyssä, vaikkakin digitaalisilla ratkaisuilla on yhä suurempi rooli osana arjen koulunkäyntiä. Jamboardissa yhdistyvät sekä digitaalinen valkotaulu että erinomaiset yhteistyömahdollisuudet, jolloin oppilaiden osallisuuden mahdollistaminen on helppoa, ja vaihtoehdot monenlaisen oppimisen edistämiseen ovat todella laajat.

Jamboard valkotauluna, sovelluksena ja selaimessa

Jamboard on suunniteltu toimimaan luontevasti yhdessä G suiten kanssa. Jamboardilla luodut työt tallentuvat suoraan Google Driveen ja voit milloin tahansa jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäit. Kun luot uuden Jamin, eli monta välilehteä sisältävän, yhdessä muokattavan valkotauluympäristön, voit lisätä siihen kuvia ja tietoa joko suoraan integroidusta Googlen hakutyökalusta tai Oma Drivesta. Visuaalisen, sujuvan ja yhteisöllisen Jamboard-alustan käyttö on helppoa ja hauskaa älykkäiden piirustus- ja kirjoitustyökalujen ansiosta.

Jamboardin hyödyt pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla esille silloin, kun oppilailla on käytössään Chrome-laitteet ja Jamboard-sovellus, jonka kautta he voivat liittyä mukaan yhteistyön tekemiseen. Sovelluksen puuttuessa Jamboardin riisutumpi selainversio toimii esimerkiksi Jamien katselutarkoitukseen hyvin. Opetussuunnitelman laaja-alaisten taitojen monipuolinen vahvistaminen on yksi hyvä syy käyttää Jamboardia osana omaa opetusta ja oppilaiden ohjaamista kohti tulevaisuutta.

Toimivaa yhteistyötä ja uuden luomista aina alkuopetuksesta opettajanhuoneeseen

Opetussuunnitelman tavoitteet vaihtelevat luokka-asteesta ja opittavasta aineesta riippuen. Laaja-alaisen osaamisen taidot ja niiden kartuttamiseen käytettävät menetelmät kuitenkin ovat hyvin samankaltaisia vuosiluokkatasosta riippumatta. Alkuopetusikäisten kanssa Jamboard taipuu monenlaiseen kuvittamiseen ja kerrontaan. Koneoppimista hyödyntävät piirustustyökalut motivoivat tekemään mitä erilaisimpia kuvituksia tarinoiden ympärille. Isompien oppilaiden kanssa erilaiset aikajanat sekä yhteisesti hahmotellut ajatus- ja käsitekartat syntyvät näppärästi Jamissa. Tai miltä kuulostaa yhteisöllisen ongelmanratkaisun mahdollisuuksien tarjoaminen oppilaille ajasta ja paikasta riippumattomalla, visuaalisella ja helposti toimivalla alustalla? Ehkä seuraavassa opettajankokouksessa yhteisen ideoinnin tai palautteen keräämisen voisi toteuttaa Jamboard-sovelluksessa? Sisäänrakennettu videoneuvottelumahdollisuus on myös kokeilemisen arvoinen esimerkiksi eri toimipisteiden välisessä työskentelyssä. Kannattaa kokeilla. Hyviä Jameja!

Hanki nyt ja säästä rutkasti

Jamboardin valmistaja BenQ ja Google ovat julkaisseet juuri kampanjan, joka on voimassa 4.10 - 21.10.2018. Tällä aikavälillä kauttamme tilattuna Jamboardin saa hintaan 3799€ (norm.4999€, alv 0%). 
Laura Luomanen-Jaakkola
Google for Education asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Jammaile Chromebookilla - Jamboard vinkit arkeen
Jammaile Chromebookilla - Jamboard vinkit arkeen
8 lokakuuta, 2019

Aiemmin Jamboardista puhuttaessa tarkoitettiin pääasiassa itsessään laitetta. Viime aikoina Google on kuitenkin ahkerast...

Jammaile Chromebookilla - Jamboard vinkit arkeen
Jammaile Chromebookilla - Jamboard vinkit arkeen
8 lokakuuta, 2019

Aiemmin Jamboardista puhuttaessa tarkoitettiin pääasiassa itsessään laitetta. Viime aikoina Google on kuitenkin ahkerast...

Hangouts Meet saapuu Jamboardille
Hangouts Meet saapuu Jamboardille
11 kesäkuuta, 2019

Jamboard on digitaaliseen muotoon viety valkotaulu, joka mahdollistaa yhdessä ideoiden työstämisen ja niiden tallentamis...