Tiedon turvaaminen kaikissa verkkopalveluissa on äärimmäisen tärkeää. Gmailin kohdalla viestit ovat aina tukeneet TLS-teknologiaa hyödyntävää salausta, joten lähtevät ja saapuvat viestit salataan automaattisesti aina kun se on mahdollista. Yleisen autentikointistandardin lisäksi Gmailissa on lukuisia muitakin tietoturvaominaisuuksia suojaamassa selustaasi.  

Tarvitaan kuitenkin vähintään kaksi ihmistä viestinvaihtoon ja vaikka sinä Gmail-käyttäjä tietäisit käyttäväsi turvallista palvelua, et aina voi olla varma vastapuolen käyttämän palvelun laadusta. Tieto on kuitenkin tärkeä, joten uusimman päivityksen myötä Gmailin tietoturvaominaisuuksiin on lisätty kaksi tällaisia tilanteita tukevaa toimintoa:

Jos saat viestin tai olet lähettämässä viestiä käyttäjälle, jonka sähköpostipalvelu ei tue TLS-salausta, näet rikkinäisen lukon kuvan vastaanottajakentän oikeassa reunassa. Klikkaamalla sitä saat lisätietoja siitä, ketä vastaanottajista ilmoitus koskee jos viestissä on useita henkilöitä.

Jos vastaanotat viestin jota ei voida autentikoida, näet käyttäjän kuvan paikalla kysymysmerkillä varustetun logon.

Kaikki ilmoituksen saaneet vastaanottajat tai viestit eivät välttämättä ole vaarallisia. On kuitenkin hyvä katsoa tarkemmin ja miettiä kaksi kertaa ennen kuin esimerkiksi klikkaa viestissä mahdollisesti olevaa linkkiä jos näkee lähettäjän kohdalla toisen yllä olevista varoituksista. 

Mia
Google for Work muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

8-luokkalaisen Tonin mukaan “tietokoneet alkavat raastaa hermoja enemmän kuin kirjat”
8 lokakuuta, 2013

Lounaalla luin Hesarin mielipidekirjoituksia ja silmiini osui kahdeksasluokkalaisen Toni Pietiläisen mielipidekirjoitus ...

Seuraa Google+ profiiliasi CircleCountin avulla
26 maaliskuuta, 2012

CircleCount.com on sivusto, jonka avulla voit seurata Google+ profiilisi tilastoja: kuinka monta seuraajaa sinulla on, v...

Uutta! Google Chromebook Pixel
22 helmikuuta, 2013

Uudenlainen ja kerrassaan ainutlaatuinen Google Chromebook Pixel yhdistää saumattomasti kaiken sen mitä jokainen toivoo ...