Moni oppilaitos, pienyritys ja yhdistys kamppailee yhteisten projektien ja tehtävälistojen koordinoinnin kanssa. Organisaation, tiimien ja henkilöstön omien tehtävien seuranta on järjestetty hiukan riippuen tapauksesta ehkä kalenteriin, ehkä yksittäisiin dokumentteihin. 

Google toi Docsin rakennuspalikoihin kesällä projektin- ja tehtävänhallinnan toimintoja (Lisää - rakennuspalikat). Niiden avulla syntyy valmiit mallipohjat eri tarkoituksiin, ja kaikki toiminnallisuudet on muokattavissa käyttäjää parhaiten palvelevalla tavalla.

Seurantataulukon eri tarkoituksiin voi luoda myös itse: Lisää-valikon kautta luotu taulukko palvelee pohjana, johon käyttäjä voi lisätä saman valikon kautta "avattavan valikon", liittää siihen älykkäiden linkkien avulla tiedostoja esikatseltavaksi ja pian myös suoria tehtäviä nimetylle henkilölle. Edellisiä toimintoja voi käyttää myös vapaasti juoksevan tekstin kanssa.

Taipuisiko Docs vuosikelloksi?

Vuosikellojen laadintaan on monipuolisia digitaalisia työkaluja, mutta niiden ikävänä puolena on maksullisuus. Voisiko kuitenkin apu löytyä lähempää kuin arvata saattaa, nimittäin edellä esitellyistä Docsin projektinhallinnan työkaluista?

Luomalla yhden ison taulukon, tai jokaiselle kuukaudelle omansa, voi organisaatio koota yhteen luku- tai toimintavuoden keskeisimmät tapahtumat ja aikataulutusta vaativat tehtävät. Vuosikelloon voidaan luoda avattavia valikoita, liittää esikatseltavia älykkäitä linkkejä, ottaa käyttöön tehtävälistoja ja kaiken ohessa muokata kokonaisuutta kaikilla Docsin perustoiminnoilla. Sivuton näkymä (Tiedosto - Sivun asetukset - Sivuton näkymä) mahdollistaa myös laajemman ja A4-asettelusta riippumattoman näkymän vuosikelloon.

Vuosikello 2

Ydinsovellukset -blogisarja käsittelee Google Workspace for Educationin ytimeen kuuluvia dokumenttityökaluja erityisesti niiden peruskäyttöä syvemmästä näkökulmasta. Google Docs avaa yhteensä kahdeksanosaisen sarjan, ja loput blogit ilmestyvät syksyn 2022 aikana. Ensimmäinen osa julkaistiin 15.9. ja voit lukea sen täältä.

- - - 

Google Workspace for Education on kattava kokonaisuus opetusta, oppimista ja muuta oppilaitoksen arkea tukevia ja sujuvoittavia sovelluksia. Sovellusten ytimessä on yhteiskäyttö, mutta niiden ominaisuudet mahdollistavat yhteistoiminnan lisäksi myös yksilöllisen työskentelyn eri kouluasteilla. 

Nämä niin sanotut ydinsovellukset ovat tietosuojaltaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia  oppilaitosten käyttöön soveltuvia työkaluja, eivätkä sisällä mainontaa. Jos kuntasi tai koulusi haluaa täydentää Google for Education -osaamistaan, voit käydä tutustumassa koulutuksiimme opettajille sekä työpajoihimme oppilaille.

Sami M. BIO_final

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google+ muistuttaa jatkossa syntymäpäivistä
Google+ muistuttaa jatkossa syntymäpäivistä
29 elokuuta, 2012

Google+, tuo hurjaa vauhtia kehittyvä komeetta, on jälleen saanut mukavan lisän toimintojensa laajaan kirjoon. Jatkossa ...

Uutta Drivessä: kommentoi kuvia
Uutta Drivessä: kommentoi kuvia
12 joulukuuta, 2012

Google Drivessä on uutena ominaisuutena mahdollista kommentoida myös kuvia. Kommentointi on aikaisemmin on mahdollista a...

Gmail käsittelee viestien sisältämiä kuvia jatkossa entistäkin turvallisemmin
Gmail käsittelee viestien sisältämiä kuvia jatkossa entistäkin turvallisemmin
16 joulukuuta, 2013

Oletko koskaan miettinyt, miksi Gmail ei automaattisesti ole näyttänyt viestien sisältämiä kuvia kun avaat viestin? Tämä...