4. maaliskuuta 2020

Google tuo videoneuvottelun parhaat ominaisuudet kaikille

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Korona-viruksen aiheuttamiin muutoksiin niin kouluissa kuin yrityksissäkin on syytä varautua. Oman asiakaskuntamme kohdalle tilanne on kuitenkin siinä mielessä erinomainen, että käyttöön on jo valittu Google-työvälineet, jotka automaattisesti mahdollistavat joustavan työskentelyn paikasta riippumatta. Niinpä nyt kannattaakin ottaa käyttöön koko mittakaavassaan etätyöskentelyn ja -opiskelun mahdollisuudet!

Google osaltaan tukee tilannetta päivittämällä lähi viikkojen aikana kaikki G Suite käyttäjille Hangouts-videoneuvottelun huippuominaisuudet:

 • 250 osallistujaa per neuvottelu
 • Videopuhelun live streamaus (max 100 000 osallistujaa per domain)
 • Videoneuvottelun tallennus (tiedosto tallentuu automaattisesti Google Drivelle)
EDIT 14.4.2020: Hangoutsin Enterprise-ominaisuudet ovat maksutta käytössä 30.9.2020 saakka. Toiminnot pitää pääkäyttäjän toimesta kytkeä erikseen päälle. 


Mkäli etäopetuksen tai -työskentelyn käytänteet kaipaavat terästystä, meiltä on tilattavissa aiheeseen keskittyviä verkkokoulutuksia. Kysy rohkeasti lisätietoja!

Googlen Hangouts-videoneuvottelu toimii kaikilla laitteilla, mutta sitä voi hyödyntää myös Meet Kit -laitteiston avulla, joka on suunniteltu täydellisesti yhteensopiviksi Hangoutsin kanssa. Laitteisto voidaan asentaa mihin tahansa tilaan ja ne ovat helposti liikuteltavissa. Meetin käyttäminen on yksinkertaista ja helppoa: astu huoneeseen, klikkaa videoneuvottelu käyntiin ja aloita. Niin helppoa se on. Tapahtumat voi sopia etukäteen Google Kalenterin avulla.

Lisätiedot:
myynti@cloudpoint.fi
09-4257 9282


2 kommenttia:

 1. Olen aloitteleva meet-käyttäjä. Miten saan hallinnoitua oppilaiden mikkejä.
  Teenkö jotain väärin kun aloitan esityksen esim. sanomapron sivuilta oikeiden vastausten esittämisen tehtävien tarkistamiseksi. Järjestelmä ns. lagaa. Puhe puuroutuu ja liike pysähtyy. Kun otan doks sivun kirjoittaakseni siihen jotain oppilaiden nähtäväksi, kirjoittaminen on niin hidasta, etten jaksa(eikä oppilaatkaan) odottaa tekstin ilmaantumista näkyville. Lagaaminen tapahtuu, vaikka olisin kirjoittanut koko sivun valmiiksi ja ottaisin sen esille meetin aikana.
  Olen yrittänyt myös kirjoittaa asioita taululle ja laittaa koneen kuvaamaan taulua, mutta kuvan laatu on heikko ja koneen pitää olla niin lähellä, ettei kirjoituksestani näy kuin pieni osa kerrallaan.
  Minunpitää olla melko lähellä näyttöä kun puhun, että oppilaat kuulevat puheeni kunnolla. Kun käännän pääni sivuttain oppilaat alkavat kysellä, että mitä sainoin, kun kuuluu huonosti.
  Olen yrittänyt vaihtaa laitettakin, mutta samat ongelmat toistuu.
  Onko näihin jotain apuja.

  VastaaPoista
 2. Hei! Tähän tuli päivitys tämän tekstin julkaisun jälkeen, joka EDU-tunnuksissa mahdollistaa opettajille laajemmat hallintaoikeudet muiden osallistujien mikrofoneihin.
  Lagaamiseen liittyvät ongelmat aiheutuvat todennäköisimmin verkkoyhteydestäsi. Äänen parempaan kuuluvuuteen suosittelen ratkaisuksi erillistä mikrofoni/kuuloke yhdistelmää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!