Tyypillisesti tablet-laitteita on hyödynnetty suomalaisissa kouluissa alkuopetuksessa välineinä, joilla harjoitellaan jonkin yksittäisen taidon kartuttamista - esimerkiksi kirjoittamista, kirjain-äänne -vastaavuuden tunnistamista tai matematiikan laskutoimituksia. Digiajan peruskoulu 2017-julkaisun (2017) mukaan suuri osa alkuopetusikäisistä (90%) on käyttänyt tuottavista työkaluista lähinnä kuvaamista ja videon tekemistä.
Chrome-tabletit tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden käyttää tablet-laitteita jo alkuopetuksessa siten, että niiden avulla edistetään oppilaiden yhteistyötä, uuden luomista ja sitä kautta edistyneempiä ajattelun taitoja. Chromebookien tapaan tabletit ovat etähallittavia ja oppilaat kirjautuvat niille omilla G Suite for Education -tunnuksillaan. Tämän vuoksi oppilaat voivat hyödyntää G Suiten tuottavuustyökaluja ja työskennellä helposti esimerkiksi Google Slidesin tai Google Docsin avulla yhdessä niin, että työt tallentuvat automaattisesti ja niitä on helppo jatkaa milloin tahansa.
Hankkeen seuranta-aika oli noin 3 kuukautta. Tuloksia tarkasteltiin neljän pääteeman kautta:
- Oppilaiden osallisuuden lisääminen
- Oppilaiden tieto- ja viestintäteknologisten taitojen sekä muiden laaja-alaisten osa-alueiden taitojen kartuttaminen
- Tabletien rooli yhteistyön ja vuorovaikutuksen tukemisessa opetusryhmässä
- Tabletit uuden luomisen ja tuottamisen välineinä opetuskäytössä
Pilotoinnin aikana tabletteja ja G Suite for Education-sovelluksia käytettiin mm. tekstin ja diaesitysten tekemiseen, yhdessä työskentelyyn, laitteen käyttämiseen liittyviin harjoituksiin sekä kirjoitusharjoituksiin kosketusnäyttökynän avulla.
Mia
Google Cloud muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!