10. helmikuuta 2017

Adoben ohjelmistoja Chromebookeille

Adobe on jo pitkään hallinnut ohjelmistoillaan korkeatasoisen kuvanmuokkauksen maailmaa suvereenisti, tunnetuimpina sovelluksinaan mm. Photoshop, Illustator ja Lightroom. Adoben ohjelmistoja käytetään laajasti visuaalisen alan ammattilaisten piirissä ja tietysti myös oppilaitoksissa, mutta aikaisemmin ne eivät ole toimineet Chromebookeilla (poikkeuksena virtualisointiratkaisut). Adobella on kuitenkin huomattu Chromebookien järkälemäisen nopea suosion kasvu. Kysyntä luo tarjontaa ja Adobe onkin julkaissut ensimmäiset ratkaisunsa tietyille Chrome-laitemalleille. 

Adobe on ilmoittanut julkaisevansa lähiviikkoina Chromebookeja varten päivitetyt versiot valikoiduista Android-sovelluksistaan. Käytännössä tämä hyödyntää tiettyjen Chromebookien ominaisuutta, jonka myötä ominaisuutta tukeville laitteille on mahdollista asentaa Android-sovelluksia. Adobe kertoo blogissaan, että he ovat päivittäneet sovelluksiaan Chromebookien erityisominaisuukset huomioiden. Niitä on optimoitu tukemaan mm. Chromebookien pikanäppäinkomentoja, laitteiden nopeaa latausaikaa ja näytön resoluutiota sekä Chromebookien kameraa. 

Chromebookeille päivitetyt versiot julkaistaan seuraavista sovelluksista Google Play kauppaan, josta ne ovat ladattavissa maksutta:
Photoshop Mix
Lightroom Mobile
Illustrator Draw
Photoshop Sketch
Adobe Comp CC
Creative Cloud Mobile

Listan Chromebookeista, joissa Adoben valikoidut ohjelmistot toimivat, löydät täältä.

Lähde: Adobe blog

Mia
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!