12. tammikuuta 2017

Classroomin tehtävistä yksilöllisempiä uuden päivityksen myötä

Alkuvuosi starttaa Classroom päivityksen merkeissä. Jälleen voisi sanoa, että monien toiveet on kuultu, sillä jatkossa Classroomissa julkaistuja tehtäviä voi kohdistaa tietyille oppilaille tai pienryhmille. Samalla mahdollistuu yksilöllisen oppimisen menetelmät, joissa opettajan on helpompi jakaa nopeasti eteneville oppilaille lisätehtäviä tai vastaavasti enemmän tukimateriaalia niille, jotka sitä kaipaavat. Erityisen suosittuja kouluissa ovat erilaiset ryhmätyöt, joten tehtävien kohdistamista tietyille henkilöille on toivottu paljon.


Uutena ominaisuutena Classroomin päivitysikkunoissa (sekä ilmoitus, tehtävä että kysymys) näkyy kohta "Kaikki oppilaat", joka on käytössä oletusasetuksena.


Klikkaamalla kyseistä asetusta, voit valita vain tietyn oppilaan, jolle päivitys/tehtävä/kysymys jaetaan. Jos kyseessä on ryhmätyö, valitse ne oppilaat, jotka ryhmään kuuluvat ja näin tehtävä kohdistuu heille.


Kun tehtävä on kohdistettu vain tietylle oppilaalle, näkyy ainoastaan hänen tietonsa Classroomin tehtäväsivulla.

Muita uudistuksia


Pienempänä muutoksena kannattaa huomioida Opiskelijat-välilehdeltä löytyvän Stream asetuksen paikan vaihtuminen vasempaan reunaan, luokan koodin alle.


Myös opettajien sähköposti-ilmoituksiin on julkaista aikaisemmin käytössä olleiden lisäksi kaksi uutta vaihtoehtoa: kun oppilaat palauttavat tehtävän palautuspäivän jälkeen ja kun he uudelleen palauttavat aikaisemmin palautetun tehtävän.
Lisäksi järjestelmän pääkäyttäjät voivat jatkossa seurata hallintakonsolin raporteista myös Classroom käytön aktiivisuutta.

Erinomaista kevätlukukautta kaikille!
Mia
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!