9. heinäkuuta 2015

YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas

Yubikey on loistokeksintö tietoturvalliseen Google-tiliin kirjautumiseen. Se on uudenlainen suoja-avain, jota käytetään Google-tilin Kaksivaiheisen vahvistuksen välineenä ja sen avulla voidaan myös turvata Wilman käyttäjätunnuksen tietoturva. YubiKey pitää pahantekijät loitolla tilisi tiedoista, vaikka salasanasi ja käyttäjätunnuksesi päätyisivät vääriin käsiin. Ideana on, että salasanan lisäksi kirjautumisen yhteydessä käytetään erillistä YubiKey-suoja-avainta. Sen sisältämä suojakerros päivittyy jokaisen kirjautumisen yhteydessä kun kosketat avainta.

YubiKey onkin saavuttanut suuren suosion Ruotsin oppilaitoksissa ja kunnissa, joissa se on laajalti käytössä:
“We have made significant cost savings, eliminated all administration using Google’s services, while providing superior online identity protection of our staff and students.”
Torbjörn Lundström, IT administrator at Swedish high school Arlandagymnasiet.YubiKeyn on kehittänyt ruotsalainen Yubico yritys. Tuotteet valmistetaan Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä YubiKeystä löytyy muutamaa erilaista mallia, joista jokainen tarjoaa huippuluokan turvallisuutta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Eräs saatavilla olevista malleista tukee niin Google-tilin kuin Wilma tunnuksenkin yhdistämistä saman YubiKey-avaimen alaisuuteen.


YubiKeyn voit tilata kauttamme.
Ota yhteyttä ja kerromme lisää YubiKey tuotteista.

Samu Nurmi
Cloudpointin vikkelä puhemies ja myyntitykki
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!