1. heinäkuuta 2014

Drive uutuus: muokkaa Microsoft Office -tiedostoja ilman Officea

Nyt voit heittää hyvästit kalliille lisenssimaksuille ja monien eri ohjelmistojen hankkimiselle, sillä uudistuneella Google Drivellä voit muokata Microsoft Office -tiedostoja ilman Officea.

Driven uusimmassa versiossa voit muokata Microsoft Word-, Powerpoint®- ja Excel® -tiedostoja Driven selainversiossa sekä iOS- ja Android-laitteissa, vaikka sinulla ei kyseisiin laitteisiin olisi Office-ohjelmia asennettuna. Kun muokkaat Drivellä Office-tiedostoja, ne säilyvät koko ajan alkuperäisessä tiedostomuodossaan.


Office -tiedostojen muokkaamisen Drivellä saa käyttöösi asentamalla Chrome-selaimeen lisäosan Chrome Web Storesta. Driven eri mobiilisovelluksiin, Chromebookeihin ja Chromeboxeihin ominaisuus on sisäänrakennettuna jo valmiiksi ja muokkaaminen onnistuu ilman lisäasennuksia.

Voit tarkastella ja muokata Microsoft Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja, vaikka tietokoneessasi ei olisi Office-pakettia. Kun laajennus on asennettu selaimeesi, Chromeen vetämäsi ja Gmailissa tai Google Drivessa avaamasi Office-tiedostot avataan Docs-, Sheets- tai Slides-ohjelmassa, jossa voit katsella ja muokata niitä. Voit tallentaan jokaisen tiedoston alkuperäisessä Office-muodossa tai muuntaa sen Docs-, Sheets- tai Slides-tiedostoksi. Tällöin käytettävissäsi on lisää ominaisuuksia, kuten muiden kutsuminen muokkaamaan tiedostoa kanssasi, kommentointi, pikaviestit ja paljon muuta. Muistathan, että tällöin tiedostot eivät myöskään kuluta tallennustilaasi.

Palvelu tukee seuraavia Office -tiedostomuotoja:
  • .doc 
  • .docx 
  • .xls 
  • .xlsx 
  • .ppt 
  • .pptx
Tämä uusi ominaisuus on osa uudistuneen Driven julkaisua, joka saapuu kaikille käyttäjille lähiviikkoina. Saat tällöin kutsun tutustua uuteen Driveen. Hyväksymällä mahdollisuuden, Drivesi päivittyy tuoreimpaan versioon ja kaikki uudet ominaisuudet ja Driven uudistunut ulkoasua saapuvat käytettäväksesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!