Google on julkaissut Drivellä toimiviin Google Dokumentit Laskentataulukoihin uuden version, joka mahdollistaa tehokkaamman työskentelyn nopeampien latausaikojen avulla, tukemalla suuria laskentataulukko kokonaisuuksia ja offline-ominaisuudella.

Uusi versio Laskentataulukoista tulee erikseen ottaa käyttöön alareunan ohjeen mukaan.

Suuremmat ja nopeammat laskentataulukot
Uudistuneet Laskentataulukot tukevat miljoonia soluja. Taulukon selaaminen, lataaminen ja laskeminen ovat nopeampia, myös suurissa laskentataulukko kokonaisuuksissa.

Käyttäjien toiveiden pohjalta kehitettyjä uusia ominaisuuksia
Filter views on uusi uniikki ominaisuus, joka antaa mahdollisuuden nopeasti nimetä, tallentaa ja jakaa eri näkymiä laskentataulukkosi tiedoista. Yhteismuokkauksessa tämä on loistava ominaisuus, sillä voit järjestää laskentataulukkoa vaikuttamatta siihen, miten muut sen näkevät.

Laskentataulukoiden laskentakaavojen uudet käyttäjät ja funktiovelhot suorittavat jatkossa monimutkaisetkin laskutoimitukset tehokkaasti. Uusi function help -toiminto neuvoo kirjoittaessa ja merkitsee esimerkiksi virheet väreillä, jolloin ne on helpompi huomata ja korjata.  

Jatkossa teksti myös automaattisesti jatkuu viereisiin tyhjiin soluihin, eli enää solujen yhdistämistä ei tarvitse tehdä.  

Ehdollista muotoilua on myös parannettu, jonka myötä on mahdollista lisätä sääntöjä solujen väreihin ja muotoiluun.

Laskentataulukon Offline-muokkaus
Aina verkkoyhteys ei ole käytettävissä ja tällaisia tilanteita varten jo entuudestaan on ollut mahdollista muokata Google Dokumentit Asiakirjoja ja Esityksiä offline-tilassa. Nyt verkkoyhteydetön muokkausmahdollisuus saapuu myös Google Laskentataulukoihin. Kun verkkoyhteys on käytettävissä, kaikki tekemäsi muutokset synkronoituvat automaattisesti.
Google Dokumenttien offline-toiminnot tulee ottaa käyttöön Chrome-selaimessa: ohje 

(Huom! Jos olet aikaisemmin jo käyttänyt Driven offline-toimintoja, sinun ei tarvitse tehdä tätä uudelleen.)

Näin otat uudet Google Laskentataulukot käyttöösi
Siirry Driven asetuksiin oikean yläkulman ratas-kuvakkeen kautta.
Muokkaaminen-välilehdellä on kohta "kokeile uusia Google-taulukoita", jonka klikkaamalla päälle ja tallentamalla saat uudet ominaisuudet käyttöösi.
Huomioi varoitus "kaikki ominaisuudet eivät ole vielä valmiina".Myös nämä uudet ominaisuudet julkaistiin: colored sheet tabs, custom number formatting, paste transpose.

Lähde: Google Drive Blog

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset: