Chromecast, Googlen Chrome-laiteperheen uusin tulokas, mahdollistaa verkossa sijaitsevan suosikkimediasi seuraamisen HDTV:stä. Elokuvat, TV-sarjat, YouTube, Netflix, juuri Suomeen julkaistu Google Play Music ja Google Play, sekä Chrome-selain toimivat saumattomasti ja kulkevat mukanasi minne ikinä matkaatkin.

Vaikka laite saattaa ensi kuulemalta vaikuttaa lähinnä viihdekäyttöiseltä, on sillä paikkansa myös yritysten ja oppilaitosten arjessa.

Chromecast on kooltaan pieni, vastaanottimen HDMI-porttiin liitettävä laite, joka saa virtansa USB-liitännän kautta. Chrome-laitteille ominaisesti, Chromecast päivittyy aina automaattisesti.

Mielenkiintoiseksi Chromecastin tekee se, että sitä ei ohjatakaan perinteisesti kaukosäätimen kautta, vaan jonkin olemassa olevan laitteen avulla. Vaihtoehdoista löytyy markkinoiden suosituimmat laitteet: Android puhelimet ja tabletit, iPhonet ja iPadit, muut Chrome-laitteet, sekä Chrome-selain. Koska sisältö haetaan suoraan valitusta palvelusta, vapautuu esimerkiksi tabletti muuhun käyttöön ja puhelimellakin voi soittaa normaalisti.


Mitä lisäarvoa tämä tuote sitten tuo yrityksille ja oppilaitoksille? Ensi kuulemalta saattaa vaikuttaa, että kyse on lähinnä viihdekäyttöisestä laitteesta, mutta kun huomioidaan, että Chromecastin kautta on käytössä kaikki Chrome-selaimen toiminnot lisäosineen (Chrome Web Store) sisältäen kaikki Google-tuotteet, toimintojen mahdollisuudet pomppaavat sekunneissa pilviin. Näin onnistuu neuvottelu- tai luokkatilassa pyörittää omalta tabletilta vaikkapa Google Dokumentit esitystä suoraan HDTV-ruudulle langattomasti. Sinulla saattaa olla YouTubessa tekemiäsi videoita, jotka haluat esitellä muille kokoukseen osallistuville ja tämäkin käy näppärästi. Puhumattakaan Hangouts-videoneuvotteluista, yhdessä työskentelystä ja monista muista toiminnoista, joiden kirjo jatkuvasti vain monipuolistuu.
Alkuun pääsee 3 helpon vaiheen kautta: liitä Chromecast mihin tahansa HDTV-laitteeseen, yhdistä Wifi-verkkoon ja lähetä vaikkapa mobiililaitteeltasi mediaa esitettäväksi.

Olemme VerkkoApsissa nyt jo tovin aikaa innokkaasti testanneet Chromecastin ominaisuuksia niin toimistolla kuin kotonakin. Meillä Chromecast on liitettynä neuvotteluhuoneen HDTV:hen ja sitä ohjaa käyttäjistä se, joka kulloinkin sitä tarvitsee.

Mia

Päivitys 19.3.2014: Chromecast saapui myynti Google Play Suomeen
Päivitys 3.1.2014: Suomessa Chromecastia myy mm. Verkkokauppa.com

 

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Primus to Google - uudet ominaisuudet
Primus to Google - uudet ominaisuudet
22 marraskuuta, 2016

Julkaisemme Primus to Googlen 3.0 -päivityksen tänään ja haluamme kertoa hieman tarkemmin sen sisältämistä uusista omina...

Primus to Google - uudet ominaisuudet
Primus to Google - uudet ominaisuudet
22 marraskuuta, 2016

Julkaisemme Primus to Googlen 3.0 -päivityksen tänään ja haluamme kertoa hieman tarkemmin sen sisältämistä uusista omina...

Testissä Chromecast, mikäs laite se tämä on?
Testissä Chromecast, mikäs laite se tämä on?
1 lokakuuta, 2013

Chromecast, Googlen Chrome-laiteperheen uusin tulokas, mahdollistaa verkossa sijaitsevan suosikkimediasi seuraamisen HDT...